Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Συνέντευξη με τον καλαθοσφαιριστή του Πιερικού Αρχελάου Κώστα Φακοπουλίδη

                                        ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στο Pierikos24 Blog
Με τον καλαθοσφαιριστή του Πιερικού Αρχελάου Κώστα Φακοπουλίδη συνομίλησε το Pierikos24 Blog. Τον ρωτήσαμε για την φετινή σεζόν, για το κλίμα μέσα στην ομάδα, για την καλοκαιρινή του εμπειρία με την συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Εφήβων και πολλά άλλα.
Ας δούμε τι μας είπε :

P24 : Αρχικά θέλουμε να μας πεις την γνώμη σου για τον φετινό Πιερικό Αρχέλαο. Η φετινή ομάδα θα στηριχτεί αρκετά σε παίκτες από τα σπλάχνα της, συμπεριλαμβάνεσαι φυσικά κι εσύ μέσα σ' αυτούς. Πως βλέπεις από την πλευρά σου την φετινή χρονιά και ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας στο πρωτάθλημα ;

Κ.Φ :  Πράγματι φέτος στην ομάδα ο μέσος όρος ηλικίας είναι αρκετά μικρότερος των προηγούμενων χρόνων, αφού η ομάδα μας αποτελείται από 6 εφήβους κάτω των 20 ετών. Είμαστε μια ομάδα γεμάτη όρεξη για δουλειά και βελτίωση! Σε ότι αναφορά τους στόχους μας φυσικά αυτό που προέχει είναι η παραμονή στην κατηγορία και αν όλα πάνα καλά από εκεί και πέρα ίσως στοχεύσουμε και σε κάτι παραπάνω.

P24 : Τι κλίμα επικρατεί στην ομάδα, πως είστε μεταξύ σας οι παίκτες ; Επίσης πως είναι η συνεργασία σας με τον καινούργιο σας προπονητή, τον Αστέριο Καλυβά αλλά και με τον Χρήστο Ξηρομερίτη ;

Κ.Φ : Σε το ότι αναφορά το κλίμα από την δικιά μου μεριά πιστεύω πως είναι κάτι παραπάνω από άριστο! Όλοι γνωρίζουμε τον ρόλο μας στην ομάδα και προσπαθούμε τόσο ομαδικά όσο και ατομικά να προσφέρουμε τα μέγιστα στις προπονήσεις, αν και είμαστε μαζί μόνο 3 περίπου βδομάδες, θα έλεγα πως έχουμε δημιουργήσει μια μικρή οικογένεια, πράγμα πολύ σημαντικό για την πορεία μας φέτος. Οι σχέσεις μας με τους προπονητές είναι επίσης άριστες και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ μας.

P24 : Πρώτο ματς αύριο εντός με τον Αία Ευόσμου. Υπάρχει άγχος για την πρεμιέρα ;

Κ.Φ : Πάντα υπάρχει άγχος πριν από κάθε πρεμιέρα, πόσο μάλλον τώρα που η ομάδα είναι ακόμα νέα. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε την Κυριακή είναι να παίξουμε το παιχνίδι μας και σίγουρα τα πράγματα θα πάνε όλα καλά.

P24 : Πάμε τώρα σ' εσένα. Φέτος το καλοκαίρι συμμετείχες με την Εθνική Εφήβων (U18), στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων 2012 που διεξήχθη στις χώρες της Λιθουανίας και Λετονίας. Πες μας γι' αυτήν την διεθνή σου εμπειρία.

Κ.Φ : Πράγματι το καλοκαίρι που μας πέρασε μου πρόσφερε μια μοναδική εμπειρία, συμμετέχοντας με την Εθνική, στο Πανευρωπαϊκό της Λιθουανίας. Αν και η συμμετοχή μου στα παιχνίδια δεν ήταν και τόσο μεγάλη, είχα την ευκαιρία να δω παίχτες από όλη την Ευρώπη, να βγάλω συμπεράσματα για μένα και την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι και μέσω αυτών, να προπονηθώ ακόμα πιο σκληρά ώστε να γίνομαι όλο και καλύτερος παίχτης. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τους coach, Στέλιο Χατζηιωάννου και Γιάννη Δαμάλη, καθώς όλο το καλοκαίρι ήταν δίπλα μου και με βοήθησαν σημαντικά στον τομέα τις βελτίωσης μου!

P24 : Επίσης ποιοί είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για το μέλλον σου στον Πιερικό Αρχέλαο ;

Κ.Φ : Ακόμα είναι νωρίς πιστεύω να μιλάμε για το μέλλον μου, προέχει το παρόν. Φέτος είναι μια ευκαιρία για μένα να αποδείξω την αξία και τις δυνατότητες μου μέσω της ομάδας του Πιερικού. Είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά αν όλα πάνε καλά, πιστεύω πως είναι μια χρονιά που έχει να μου προσφέρει πολλά σαν παίχτη. ΔΟΥΛΕΙΑ και ΠΕΙΣΜΑ! Τα υπόλοιπα πιστεύω θα έρθουν από μόνα τους!

P24 : Τέλος, θέλουμε να πεις λίγα λόγια στον κόσμο του Πιερικού, να κάνεις μια πρόσκληση σ' αυτόν, ο οποίος ετοιμάζεται να έρθει και φέτος να σας στηρίξει.

Κ.Φ :  Όπως προείπα η φετινή χρονιά, είναι μια δύσκολη χρονιά και η βοήθεια του κόσμου είναι απαραίτητη. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πιστεύω πως ο κόσμος της Κατερίνης θα στηρίξει την ομάδα μας και θα την βοηθήσει να επιτύχει τους στόχους της. Καλούμε λοιπόν τον κόσμο την Κυριακή στις 17.00 να βρίσκεται στο γήπεδο και όλοι μαζί να κάνουμε μια δυνατή αρχή!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.