Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Παλιοί... γνώριμοι : To Pierikos24 Blog θυμάται το πέρασμα του Σερτζίνιο από τον Πιερικό...

                                                      Επιμέλεια : Pierikos24 Blog
Ο Σερτζίνιο με την φανέλα της ΤΣΣΚΑ Σόφιας σε φετινό αγώνα του Βουλγαρικού πρωταθλήματος.
To Pierikos24 Blog ανοίγει μια νέα σελίδα "Παλιοί γνώριμοι" και ανά διαστήματα θα σας παρουσιάζει παίκτες, οι οποίοι πέρασαν από τον Πιερικό και συνεχίζουν την καριέρα τους σε άλλους συλλόγους ή πρωταθλήματα. Κάνουμε την αρχή με τον "Σερτζίνιο" ή Σέρτζιο Φιλίπε Ντίας Ριμπέιρο ( Sérgio Filipe Dias Ribeiro "Serginho")  που αγωνίστηκε από το 2007 έως το 2009 για δύο περιόδους (σεζόν 2007-2008, 2008-2009) στην Κατερίνη, με την φανέλα της Πιερικάρας. Στην πρώτη του σεζόν στον Πιερικό μέτρησε 28 συμμετοχές και 1 γκολ, καθώς και αρκετές ασίστ με πάρα πολλές βοήθειες στην δημιουργία φάσεων, όπου σε μια δύσκολη χρονιά για τον Πιερικό, που απέφυγε στις τελευταίες αγωνιστικές τον υποβιβασμό, στην επιστροφή τότε της ομάδας μετά από αρκετά χρόνια στην Β' Εθνική, ήταν ίσως ο σημαντικότερος κρίκος της ομάδας στην επίτευξη της παραμονής στην Β' Εθνική. Η δεύτερη σεζόν του (2008-2009) με τα "Μελανόλευκα" ήταν εξίσου ανάλογη με την πρώτη και ακόμα καλύτερη, όπου σε 28 συμμετοχές πέτυχε 3 γκολ και επίσης πολλές ασίστ, σε μια χρονιά όπου ο Πιερικός κέρδισε άνετα την παραμονή του, τερματίζοντας στην 10η θέση της βαθμολογίας με 42 βαθμούς.
Αυτή ήταν και η τελευταία του σεζόν στον Πιερικό, αφού το καλοκαίρι οι πολύ καλές του εμφανίσεις του έδωσαν μεταγραφή στον Λεβαδειακό και στην Superleague. Στον Λεβαδειακό αγωνίστηκε από τον Αύγουστο του 2009 έως τον Δεκέμβρη του 2010, μετρώντας 32 συμμετοχές και 1 γκολ.


Τον Ιανουάριο του 2011 αποχαιρέτησε τον Λεβαδειακό για να πάει στην Βουλγαρία και στην Λοκομοτίβ Πλοβντίβ, όπου πραγματοποίησε 2 εξαιρετικές σεζόν, μετρώντας 41 συμμετοχές και 5 γκολ μέχρι το καλοκαίρι του 2012, μπαίνοντας στην ενδεκάδα της χρονιάς για το Βουλγαρικό πρωτάθλημα της σεζόν 2011-2012. Έτσι οι εξαιρετικές του εμφανίσεις, του έδωσαν μεταγραφή σε μία από τις ιστορικότερες ομάδες του Βουλγαρικού ποδοσφαίρου, την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, όπου από το καλοκαίρι έως και σήμερα αγωνίζεται εκεί, μετρώντας έως τώρα 11 συμμετοχές και 2 γκολ, όντας από τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας. Στα 27 του χρόνια, είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του και του ευχόμαστε ανάλογη συνέχεια και ποτέ δεν ξέρεις... ίσως τον ξαναδούμε ντυμένο στα "Μελανόλευκα" κάποτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.