Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Φιλικό προετοιμασίας: Πιερικός - Βέροια 1-2


Την ήττα με 1-2 γνώρισε από την πιο έτοιμη Βέροια ο Πιερικός, στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας μπροστά στο κοινό του, το απόγευμα της Τετάρτης.

Μπροστά σε 250-300 φιλάθλους, οι οποίοι χειροκρότησαν αρκετές φορές τις προσπάθειες του νεανικού συνόλου που «χτίζει» ο Γιώργος Φοιρός, οι Κατερινιώτες είχαν τη δυνατότητα να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα απέναντι σε μια ανώτερη ομάδα η οποία ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις της τη μεθεπόμενη Κυριακή ( 17 Αυγούστου).

Το γκολ για τον Πιερικό πέτυχε ο Αλ. Καρτσαμπάς στο 79 'με σουτ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2. Η Βέροια είχε προγηθεί χάρη σε δύο τέρματα του Μάνου, στο 4 'και στο 40', φάσεις που κατέδειξαν ότι ο τεχνικός του Πιερικού έχει πολλή δουλειά ακόμη να κάνει, ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι.

Οι Βεροιώτες ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, με όπλα την καλύτερη φυσική τους κατάσταση, αλλά και την υπεροχή σε εμπειρία και ποιότητα, ενώ ο Πιερικός ήταν καλύτερος στην επανάληψη.

Ο χρόνος αποτελεί σύμμαχο για τον Πιερικό, μιας και οι επίσημες υποχρεώσεις αργούν ακόμη, ενώ και το ρόστερ δεν έχει πάρει την τελική του μορφή, με κάποιους παίκτες οι οποίοι μπορούν να δώσουν πολλές λύσεις, να είναι ... προ των πυλών.
 
Στο γήπεδο βρέθηκαν οι Χρήστος Ελευθεριάδης και Γιώργος Ιορδανίδης για την απόκτηση των οποίων απομένουν τυπικές λεπτομέριες, ενώ και ο Βραζιλιάνος Μπρίτο, που έθελξε με την απόδοσή του, θα πρέπει να θεωρείται παίκτης της ομάδας.

Τέλος, πληροφορίες κάνουν λόγο και για ... επανασύνδεση με τον Ντόικιτς, με τις όποιες εξελίξεις να αναμένονται μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.
Επόμενο φιλικό για την Κατερινιώτικη ομάδα είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Αυγούστου, με τον Εθνικό Γαζώρου στην Κατερίνη.

Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο, το παιχνίδι να μη γίνει στο γήπεδο του Πιερικού, εφ 'όσον ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του χλοοτάπητα από το Δήμο Κατερίνης. Σε αυτή την περίπτωση θα αναζητηθεί εναλλακτική έδρα.

Οι καλύτερες φάσεις και Γκολ του αγώνα:

4 'ΓΚΟΛ! 0-1: Ο Μάνος εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της άμυνας του Πιερικού και με σουτ άνοιξε το σκορ για τη Βέροια (0-1).

14 'Ο Μπεν βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή και δεξιά, απέναντι από τον Πατσιγιώργο, προτίμησε όμως να τον "κρεμάσει", με τον τερματοφύλακα του Πιερικού να μπλοκάρει τη μπάλα.

34 'Γύρισμα του Καθάριου από αριστερά, πλασέ του Μανίκα σε κενή εστία, η μπάλα άουτ.

40 'ΓΚΟΛ! 0-2: Μετά από ωραίο συνδυασμό των Βεργώνη και Μάνου, ο τελευταίος «νίκησε» για άλλη μια φορά την άμυνα του Πιερικού και τον Πατσιγιώργο, κάνοντας το 0-2.

43 'Από φάουλ του Αποστολίδη, ο Μανίκας έγινε κάτοχος της μπάλας, έδωσε για τον Ιορδανίδη, όμως αυτός δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. 77 'Συρτό σουτ του Χαραλαμπίδη από αριστερά, η μπάλα άουτ.

79 'ΓΚΟΛ! 1-2: Από ωραία προσπάθεια και πάσα του Μπρίτο από αριστερά, ο Καρτσαμπάς έγινε κάτοχος της μπάλας από δεξιά και αφού προσποιήθηκε όμορφα, με σουτ έκανε το 1-2 για τον Πιερικό.

83 'Ο Τσιρλίδης προτίμησε από τη γωνία της μικρής περιοχής και αριστερά να τελειώσει μόνος του τη φάση, στέλνοντας τη μπάλα άουτ, ενώ ο Στεφανίδης βρισκόταν σε ευνοϊκή θέση.

Τον αγώνα διηύθυνε ο Παπαργυρίου, με βοηθούς τους Κύφο και Καραμπούλα και 4ο διαιτητή τον Γκαραγκάνη, όλοι τους της ΕΠΣ Πιερίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πιερικός (Γιώργος Φοιρός): Πατσιογιώργος (46 'Παπατολίκας), Βραχνός (46' Νίκου), Κρουσταλέλης (62 '' Ιτσιος), Ιορδανίδης, Μανίκας (69 'Βάσος-85' Παπαδόπουλος), Σερέτης (46 'Στεφανίδης), Παπατόλιος ( 46 'Καρτσαμπάς Αλ.), Κέρι (46' Μπρίτο), Αποστολίδης (74 'Τσιρλίδης), Καθάριος (62' Νικολίτσης), Ιασωνίδης.

Βέροια (Γκόραν Στεβάνοβιτς): Κοτταρίδης (87 'Βασιλειάδης), Σίμος, Αποστολόπουλος (85' Παρσόπουλος), Παυλίδης (85 'Κατσούλης), Σαρακατσάνος (46' Τακίδης), Τζημογιάννης, Σεγκούντο (72 'Χαραλαμπίδης), Πλαβούκος, Μπεν (62 «Γκιγιέρμο), Βεργώνης, Μάνος (74 'Ντόγος).


  • Πολλές ευχές για "περαστικά" μετά την πρόσφατη περιπέτεια υγείας που πέρασε, δέχτηκε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Πιερικός, Κώστας Παπαδόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε το παιχνίδι από τον πάγκο της ομάδας.
Ρεπορτάζ: Δ. Πάππας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να γράψετε ένα σχόλιο πρέπει πρώτα να γίνετε μέλη του blog, με την αντίστοιχη λειτουργία στην δεξιά στήλη. Παρακαλούμε γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish.