Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Εν αναμονή του Β. Λαζαρέφσκι - Αύριο φιλικό στην Κέρκυρα

Αμεσα θα ξεκαθαρίσει το θέμα της απόκτησης του Βλάντε Λαζαρέφσκι από την ομάδα του Γιώργου Φοιρού. Οι Κατερινιώτες βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή τις τελευταίες ώρες με τον 30χρονο διεθνή Σκοπιανό δεξιό μπακ, που βάσει βιογραφικού μπορεί να κάνει τη διαφορά και αισιοδοξούν ότι θα βρεθεί η φόρμουλα στο οικονομικό, ώστε να αποκτηθεί και να «κλείσει» το ρόστερ. Σήμερα, Σάββατο, η αποστολή του Πιερικού αναχωρεί για την Κέρκυρα, ενόψει του δυνατού φιλικού της Κυριακής με τους Φαίακες. Εκτός μάχης μένουν οι Μπρίτο, Σερέτης και Ελευθεριάδης, ενώ ντεμπούτο με τους μελανόλευκους θα κάνει ο Ντόικιτς.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Επαφές του Πιερικού με τον Βλάντε Λαζαρέφσκι! (Videos)

Σε συζητήσεις με τον 30χρονο Σκοπιανό διεθνή δεξιό μπακ, Βλάντε Λαζαρέφσκι, που έπαιζε στην αλβανική Φλαμουρτάρι, βρίσκεται ο Πιερικός. Το θέμα θα ξεκαθαρίσει ως την Παρασκευή.

Πληροφορίες θέλουν την ομάδα της Κατερίνης να έχει μπει δυνατά για την απόκτηση του Βλάντε Λαζαρέφσκι. Πρόκειται για 30χρονο Σκοπιανό δεξιό μπακ, ο οποίος είναι 45 φορές διεθνής. Επαφές ανάμεσα στις δυο πλευρές έχουν ήδη γίνει σε καλό κλίμα και στόχος είναι να προκύψει συμφωνία στο οικονομικό, κάτι που θα θα ξεκαθαρίσει ως την Παρασκευή.

Ο ... κοσμογυρισμένος Λαζαρέφσκι αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην αλβανική Φλαμουρτάρι και παλιότερα σε Εστεγκλάλ Τεχεράνης (Ιράν), Σμεντέρεβο (Σερβία), Αμιάν (Γαλλία), Λοκομοτίβ Αστάνα (Καζακστάν), Ριέκα (Κροατία), Καρπάτι (Ουκρανία), Πολόνια Βαρσοβίας (Πολωνία) , Μέταλιστ Χάρκιβ (Ουκρανία), Ντισκομπόλια Γκρότζισκ (Πολωνία), Κρούσεβατς (Σερβία) και Κουμάνοβο (Σκόπια).

"Μελανόλευκος" και του χρόνου ο Μ. Ντόικιτς

Η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Σέρβο κεντρικό αμυντικό Μπόγιαν Ντόικιτς.

Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους.

Ξεκινούν την προετοιμασία τα τμήματα Junior και Projunior του ΣΦΚ Πιερικός

Την Δευτέρα 09/02/2013 αρχίζει η προετοιμασία των JUNIOR και PRO JUNIOR τμημάτων της ακαδημίας του ΠΙΕΡΙΚΟΥ. Η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει στο γήπεδο του ΠΙΕΡΙΚΟΥ στις 18:00 μμ. Στην πρώτη συνάντηση οι προπονητές του τμημάτων ΚΟΪΤΣ και ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ θα αναλύσουν το πρόγραμμα της προετοιμασίας και θα θέσουν τους στόχους της νέας χρονιάς.
                                         
O ΤΕΧΝΙΚΟΣ Δ / ΝΤΗΣ
ΤΣΙΑΜΠΕΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ.

Παρατείνεται η αγωνία για Ντόικιτς - Ελεύθερος ο Γ. Μπασμπανάς

Η παρουσία του προέδρου, Κώστα Παπαδόπουλου, στην Αθήνα για τη συνεδρίαση της ΕΠΑΕ, μεταθέτει για τις επόμενες μέρες την οριστικοποίηση της επιστροφής του Σέρβου στόπερ, Μπόγιαν Ντόικιτς, εκτός απροόπτου φυσικά. Σήμερα, Τετάρτη, η ομάδα του Γιώργου Φοιρού αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Καστοριά (19:00), χωρίς τους τραυματίες Μπρίτο, Χ. Καρτσαμπά και Καθάριο, ενώ αντίπαλος το Σάββατο θα είναι η Κέρκυρα ή ο Πανσερραϊκός. Τέλος, ο νεαρός Γιώργος Μπασμπανάς έγινε γνωστό ότι αποχωρεί τελικά ως ελεύθερος και όχι ως δανεικός.

Ορίστηκαν οι όμιλοι, 5 Σεπτεμβρίου η κλήρωση, 29 Σεπτεμβρίου η έναρξη

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ  ο πρόεδρος  κ. Σπύρος Καλογιάννης ζήτησε και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ν. ΣΑΛΕΥΡΗ. 

Στη συνέχεια το Δ.Σ. πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

Το Πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE θα διεξαχθεί σε δύο Ομίλους από 14 ομάδες.
Στον 1ο θα μετέχουν οι : ΑΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ, ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937, ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ, ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ, ΕΠΙΣΚΟΠΗ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ, ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005, ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ, ΦΩΚΙΚΟΣ, ΦΩΣΤΗΡ,  ΧΑΝΙΑ.
  
Στον 2ο Όμιλο οι : ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ1908, ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ,  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ,  ΑΠΟΛΛΩΝ 1926, ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ, ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ, ΖΑΚΥΝΘΟΣ,  ΚΑΣΣΙΟΠΗ, ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ, ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, ΠΙΕΡΙΚΟΣ, ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Η ΠΑΕ ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937  θα αγωνιστεί στον 1ο Όμιλο και η ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ στον 2ο  μετά από κλήρωση που έγινε.

Οι ομάδες που θα ανέβουν στην SUPER LEAGUE είναι τρεις και θα προκύψουν με τη διαδικασία των play off.  Στα play off  θα συμμετάσχουν οι  τέσσερις πρώτες κάθε ομίλου που θα αγωνιστούν σ΄ ένα πρωτάθλημα  δεκατεσσάρων αγωνιστικών.

Η πρόταση αυτή υπερίσχυσε με ψήφους 20 υπέρ , 6 κατά. Η συγκεκριμένη πρόταση υπερψηφίστηκε έναντι των άλλων δυο προτάσεων οι οποίες ήταν:
α. Ν΄ ανεβούν απευθείας  οι πρωταθλητές  του κάθε ομίλου και για την τρίτη θέση ν’ αγωνιστούν οι ομάδες που έχουν κατακτήσει την 2η και 3η θέση του κάθε ομίλου μεταξύ τους , σ΄ έξι αγωνιστικές.
β. Να παίξουν οι τρεις πρώτες του κάθε ομίλου μεταξύ τους , σε δέκα αγωνιστικές.         

Η κλήρωση του Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5-9-2013 και ώρα 12:00 στα γραφεία της Ένωσης.

Η έναρξη του Πρωταθλήματος ορίστηκε για την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013.

Την 1η αγωνιστική θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ν. ΣΑΛΕΥΡΗ. Οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ θα φορούν για τις τρεις πρώτες αγωνιστικές μαύρα περιβραχιόνια.

Το πρωτάθλημα των ΝΕΩΝ θα ξεκινήσει 13.10.2013.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες αντικατάστασης του χλοοτάπητα στο Πιερικό Στάδιο (Photos)

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου στο Πιερικό Στάδιο. Τα έργα, τα οποία προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και εντός του χρονοδιαγράμματος που τέθηκε, περιλαμβάνουν απομάκρυνση του φθαρμένου χλοοτάπητα και των χωμάτων - καθώς κατόπιν μελετών που έγιναν το υπόστρωμα του υπεδάφους κρίθηκε ακατάλληλο - ενώ μετά από μία σειρά προγραμματισμένων παρεμβάσεων θα ολοκληρωθούν με την τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα.
                                                   
Νίκος Παπαζιώγας: «Οι υποδομές στον τομέα του Αθλητισμού πρώτη προτεραιότητα μας»

Τις εργασίες επιβλέπει καθημερινά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Παπαζιώγας, ο οποίος σε δήλωσή του τονίζει: «Πολιτισμός και Αθλητισμός όπως έχει επισημάνει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για την διοίκησή μας. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρήσαμε με εντατικούς ρυθμούς στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου ».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κος Παπαζιώγας: «Ειδικότερα έχουμε ολοκληρώσει σε μία εβδομάδα την απομάκρυνση του εδαφικού υποστρώματος σε μία έκταση οκτώ στρεμμάτων. Έγινε έλεγχος του αρδευτικού δικτύου, συμπλήρωση με συνθέσεις από λιθοσυντρίμματα (γαρμπίλι) για να αποδοθούν οι κατάλληλες κλίσεις, ακολούθησε η μεταφορά των νέων χωμάτων και απομένει το τελικό στάδιο, δηλαδή η τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο ».

Γ. Φοιρός: "Θα είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα, απαραίτητη η στήριξη του κόσμου" (Video)


Και ο Μιχάλης Σαραπτσής στο προπονητικό τιμ του Πιερικού Αρχελάου

Και ο Μιχάλης Σαραπτσής θα είναι φέτος στο προπονητικό τιμ του Πιερικού Αρχελάου, ως βοηθός του προπονητή Στέλιου Χατζηιωάννου.

Ο 40χρονος νέος προπονητής ξεκίνησε το μπάσκετ από το εφηβικό τμήμα του Πιερικού. Από το 1995 έως το 2000 αγωνίστηκε στο Μακεδονικό Νέας Εφέσου, μέχρι το 2007 ήταν και προπονητής του και από το 2001 έως και το 2003 ήταν και υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής.

Από το 2010 έχει την ευθύνη της ακαδημίας του ΓΑΣ ΒΑΦΥΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ.

Υπογράφει ο Ντόικιτς, δανεικός ο Μπασμπανάς

Σε οριστική συμφωνία ήρθε τη Δευτέρα με τον πρόεδρο του Πιερικού, Κώστα Παπαδόπουλο ο Μπόγιαν Ντόικιτς, δίνοντας «χάπι εντ» στο σίριαλ των τελευταίων ημερών. Ο υψηλόσωμος Σέρβος στόπερ, που έχει παίξει και στα Τρίκαλα και απασχόλησε μεταγραφικά και άλλες ομάδες (όπως Λάρισα και Καρδίτσα), θα επικυρώσει την Τρίτη την επιστροφή του στους μελανόλευκους, υπογράφοντας το συμβόλαιό του και ξεκινώντας προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Γιώργου Φοιρού. Άλλη προσθήκη δύσκολα θα γίνει για την ομάδα της Κατερίνης με τα υπάρχοντα δεδομένα, ενώ δανεικός σε ομάδα μικρότερης κατηγορίας θα δοθεί ο νεαρός εξτρέμ, Γιώργος Μπασμπανάς, για να πάρει χρόνο συμμετοχής. Επίσης, οι Τάχος και Καραθάνας θα γυμνάζονται με τη δεύτερη ομάδα του Πιερικού (με εξαίρεση μια-δυο μέρες που θα ακολουθούν την πρώτη), ώστε να μειωθεί ο αριθμός του ρόστερ, διευκολύνοντας το έργο του Φοιρού. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη οι Κατερινιώτες δίνουν εκτός έδρας φιλικό με την Καστοριά, ενώ στον αέρα είναι το φιλικό της Κυριακής στην Κέρκυρα, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί διαθέσιμο... ξενοδοχείο και η αποστολή δεν δύναται να μεταβεί αυθημερόν στο νησί του Ιονίου.

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Την Τετάρτη φιλικό στην Καστοριά με απόντες τους Μπρίτο & Χ. Καρτσαμπά

Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει στην ομάδα του Πιερικού αν επιστρέψει ο Σέρβος στόπερ, Μπόγιαν Ντόικιτς, αλλά και οι παίκτες (πιθανότατα τρεις) που θα ακολουθήσουν τον Αλέξανδρο Πασχαλίδη στην πόρτα της εξόδου. Η ομάδα του Γιώργου Φοιρού δίνει την Τετάρτη το επόμενο φιλικό, με την Καστοριά εκτός έδρας (19:00), με τους Μπρίτο και Χ. Καρτσαμπά να είναι οι μόνοι τραυματίες, καθώς ο Καθάριος αποθεραπεύθηκε.

Παλαίμαχοι Πιερικού: Σήμερα με Σφενδάμη, το Σάββατο με ΑΕΚ

ANΑΚΟΙΝΩΣΗ: "Καλούνται οι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Πιερικού που μετέχουν στο αγωνιστικό κομμάτι του συλλόγου, να ακολουθήσουν την αποστολή για το φιλικό της Σφενδάμης η οποία θα αναχωρήσει στις 18.15 το απόγευμα μπροστά από τη Θεία Ανάληψη. Το ερχόμενο Σάββατο 31/8 οι ​​Παλαίμαχοι θα ταξιδέψουμε στον Άγιο Κωνσταντίνο της Λαμίας, όπου και θα αγωνιστούμε με την αντίστοιχη ομάδα Παλαιμάχων της ΑΕΚ, παίρνοντας μέρος στην εκδήλωση για τον εορτασμό μνήμης του μοναδικού Στέλιου Καζαντζίδη (Καζαντζίδεια 2013). Συμμετοχή 10 ευρώ το άτομο."

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Φιλικό προετοιμασίας: Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Πιερικός 0-1

Την 1η του νίκη έπειτα από 6 φιλικούς αγώνες πέτυχε στη Νεοκαισάρεια ο Πιερικός, ο οποίος κέρδισε δύσκολα με 0-1, χάρη σε γκολ του Τσιρλίδη στο 80', παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε σχεδόν με όλους τους βασικούς του παίκτες. Η αντίπαλος ομάδα έπαιξε πολύ δυνατά και παθιασμένα (και σε κάποιες στιγμές και αντιαθλητικά, κάτι που εκνεύρισε τους παίκτες αλλά και τον πάγκο του Πιερικού) και κατάφερε να κρατήσει το μηδέν παθητικό για αρκετή ώρα, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται μία κατηγορία κάτω από τον Πιερικό. Οι δύο ομάδες είχαν κι από ένα δοκάρι, με τον Μανίκα ο Πιερικός στο πρώτο ημίχρονο και με τον Σταύρε η Νεοκαισάρεια στο δεύτερο. Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 300 άτομα, στην πλειοψηφία τους φίλαθλοι του Πιερικού. Επόμενο φιλικό για τον Πιερικό την Τετάρτη στην Καστοριά με την τοπική ομάδα.

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Α. Πασχαλίδης... ο πρώτος αποχωρήσας


Την απόκτηση του Αλέξανδρου Πασχαλίδη είχε ανακοινώσει μέσα στο καλοκαίρι ο Πιερικός, αλλά ο νεαρός αριστερός μπακ, που ήρθε από τον Εθνικό Κατερίνης, «κόπηκε» τελικά σε δεύτερο βαθμό από το Γιώργο Φοιρό, αποτελώντας παρελθόν και ψάχνοντας τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Οι μελανόλευκοι δεν «καίγονται» για άλλον παίκτη στα αριστερά, ως μπακ, εκτός του Κρουσταλέλη, εκτιμώντας ότι θα βρεθούν λύσεις εκ των έσω (Νικολίτσης). Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν νέα «διαζύγια», ενώ είναι πιθανό να μη γίνει άλλη μεταγραφή. Το Σάββατο ο Πιερικός δίνει εκτός έδρας φιλικό με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, με απόντες τους τραυματίες Μπρίτο, Χ. Καρτσαμπά, Καθάριο και Ν. Ιορδανίδη.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Άρχισε η προετοιμασία του Πιερικού Αρχελάου! (Photos)

Κύρια βάση του το γηγενές έμψυχο δυναμικό

Με διάθεση, στόχους και δυναμική ξεκινάει και φέτος η προετοιμασία του Πιερικού Αρχελάου, ομάδα στην οποία το νεανικό σφρίγος και ντόπιο δυναμικό είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του.

Μια εικόνα που αγκαλιάζουν όλοι οι μπασκετικοί φίλοι της Πιερίας που στηρίζουν τις προσπάθειες του ιστορικού συλλόγου. Η ομάδα του Πιερικού Αρχελάου αποτελεί έναν πόλο έλξης και αυτό φαίνεται καθημερινά στο κλειστό γυμναστήριο όχι μόνο για την αντρική ομάδα, αλλά και για τις ακαδημίες του που πλαισιώνονται από εκατοντάδες παιδιά που αποτελούν το φυτώριό του.

Στο διάστημα αυτό θα κλείσει και το ρόστερ της ομάδας, όπου οι υπεύθυνοί του συζητούν με καλαθοσφαιριστή για την οριστική συμφωνία.

Στην εναρκτήρια προπόνηση, παραβρέθηκαν και παράγοντες του συλλόγου Μάκης Γιαλένιος, Φώντας Μπαραλιάκος και Δημήτρης Πόδας οι οποίοι ευχήθηκαν, μεταξύ άλλων, «καλή χρονιά και πάνω από όλα υγεία».

Την προπονητική ομάδα που είναι αμιγώς γηγενής, αποτελούν οι: Στέλιος Χατζηιωάννου - προπονητής, Χρήστος Ξηρομερίτης - βοηθός προπονητής, Μιχάλης Σαραπσής - βοηθός προπονητής και Σωτήρης Γκαβοτάσιος - βοηθός προπονητής και γυμναστής.

Για την προετοιμασία, ο προπονητής της ομάδας Στέλιος Χατζηιωάννου, δήλωσε: «Για μας ξεκίνησε η δεύτερη φάση της προετοιμασίας. Είναι πολύ σημαντικό για μας ότι οι αθλητές μας όλο το καλοκαίρι παρουσίασαν μεγάλη προσδοκία για βελτίωση και δούλεψαν πολύ τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, βάζοντας από νωρίς τις βάσεις για την επίτευξη των στόχων μας. Περιμένουμε το επόμενο διάστημα να ενσωματωθούν στις προπονήσεις μας τα παιδιά που προέρχονται από άλλες πόλεις, καθώς και την προσθήκη ενός παίκτη επιπλέον που θα αγωνίζεται στη θέση των φυλάκων. Είναι πάντως γεγονός ότι η φετινή ομάδα θα έχει νεανικό χαρακτήρα με όποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αυτό συνεπάγεται. »

Τέλος, για την προετοιμασία ο γενικός αρχηγός του συλλόγου Δημήτρης Πόδας, είπε: «Ξεκινάμε τη φετινή χρονιά με μεγάλη πίστη και αισιοδοξία συνεχίζοντας να υποστηρίζουμε με συνέπεια το μοντέλο λειτουργίας που στηρίζεται κατά βάση σε νέους φιλόδοξους αθλητές της ακαδημίας μας. Φέτος η έναρξη πραγματοποιείται σε ένα σαφώς πιο ευνοϊκό περιβάλλον μετά την επίτευξη του στόχου την περσινή χρονιά, τη συνεπή και σκληρή δουλειά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τον έγκαιρο προγραμματισμό σε όλους του τομείς δράσης μας. Εύχομαι στον προπονητή μας Στέλιο Χατζηιωάννου, στους συνεργάτες τους και στους αθλητές της ομάδας μας, υγεία και δύναμη για την νέα αγωνιστική σεζόν ».

H ακαδημία μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου το Καλοκαίρι...

Αρκετά τμήματα της ακαδημίας μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου δεν σταμάτησαν τις προπονήσεις τους, αφού το μεγάλο ενδιαφέρον των μικρών αθλητών ήταν τέτοιο που δεν ... επέτρεψε το αντίθετο.

Ένα από αυτά ήταν και των αθλητών που γεννήθηκαν τα έτη 2000, 2001 και 2002.

Προπονητής τους ήταν ο έμπειρος τεχνικός Δάμης Χρυσίδης, ο οποίος σε πρόσφατη προπόνηση, δήλωσε: « Έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από τη συμμετοχή και την προσπάθεια των νεαρών αθλητών μας. Το περιεχόμενο της προπόνησης είχε ως κύριο άξονα την ατομική βελτίωση των αθλητών μας πάνω στα βασικά χαρακτηριστικά - μυστικά του αθλήματος. Ακόμη, την ενδυνάμωση συγκεκριμένων μυϊκών ομάδων που είναι απαραίτητες σε αυτές τις ηλικίες, καθώς και στο βασικό τρόπο παιχνιδιού. Τέλος, να ευχαριστήσω όλους τους γονείς των νεαρών αθλητών μας για την παρότρυνση, αλλά και τη συμπαράσταση πολλές φορές που έδειξαν απέναντι στην ομάδα μας όλο αυτό το καλοκαιρινό διάστημα. »

Ανανέωση συνεργασίας με Γ. Λαζαρίδη


Η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Γιάννη Λαζαρίδη.

Φιλικό προετοιμασίας: Εθνικός Νέου Κεραμιδίου-ΣΦΚ Πιερικός (U17) 2-2

Photo αρχείου
Ένα πολύ ωραίο παιγνίδι έγινε χθες στο Νέο Κεραμίδι, μεταξύ δύο ομάδων που διέθεταν στις τάξεις τους νέα παιδιά, με ποδοσφαιρική παιδεία και κουλτούρα, με οραματισμό για το ποδοσφαιρικό τους μέλλον. Η ομάδα του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου και η ομάδα Νέων του ΠΙΕΡΙΚΟΥ. Ένα παιγνίδι μοιρασμένο, με πολύ ποιότητα και από τις δύο ομάδες και δίκαιο το ισόπαλο αποτέλεσμα 2-2. Η ομάδα Νέων του ΠΙΕΡΙΚΟΥ έδειξε ότι βαδίζει σε σωστό δρόμο, είχε ωραία κυκλοφορία και ανάπτυξη στο παιγνίδι της. Ο Εθνικός και εκείνος με νέα παιδιά απέδωσε καλό ποδόσφαιρο, με κάτω την μπάλα. Ήταν λίγο ασύνδετος στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ώσπου να βρουν την χημεία τους οι νέοι παίκτες στην ενδεκάδα, αφού από τους έντεκα μόνο τρεις ήταν στο περσινό ρόστερ. Το ευχάριστο ήταν και η παρουσία πολλών φιλάθλων, ήταν γεμάτη η κερκίδα στο Νέο Κεραμίδι από γονείς και φίλους των ποδοσφαιριστών. Τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν οι Τσιώμης και Κωστόπουλος Π.

Ανανέωσε για 1 ακόμη χρόνο ο Χ. Ελευθεριάδης


Η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της για έναν χρόνο ακόμη, με τον ποδοσφαιριστή Χρήστο Ελευθεριάδη.

Φιλικό προετοιμασίας: Θερμαϊκός Κορινού-Πιερικός 2-1

Photo αρχείου
Σε ρηχά νερά κινήθηκαν οι «ρεζέρβες» των μελανόλευκων, που προβλημάτισαν στο εκτός έδρας φιλικό με τον Θερμαϊκό Κορινού, χάνοντας με 2-1. Το γκολ του Πιερικού πέτυχε ο Μιχαηλίδης, ενώ ο Γιώργος Φοιρός περίμενε περισσότερα, αφήνοντας πάντως εκτός αγώνα σχεδόν όλους τους βασικούς.

Για τους Κατερινιώτες ξεκίνησαν οι: Λαμπάκης, Γούτσιος, Πασχαλίδης, Νικολίτσης, Καρτσαμπάς Αλ., Παπαδόπουλος, Μιχαηλίδης, Δαλαμήτρας, Μπασμπανάς, Καραθάνας και Τσιρλίδης.

Έπαιξαν και οι: Παπανικολάου, Βάσσος, Πέικος, Τάχος και ένας υπό δοκιμή Σέρβος (αριστερό χαφ).

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν κάποιες αποδεσμεύσεις, ενώ το Σάββατο θα δοθεί το επόμενο φιλικό με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Αλλάξαμε χρώματα και δεν το ξέρουμε ;

Μετά τα κίτρινα, μωβ και πορτοκαλί των προηγούμενων 2 ετών, φέτος ήρθε η σειρά των πράσινων, γκρι και μπλε. Μιλάμε φυσικά για τα χρώματα των φανελών που χρησιμοποιεί η ΠΑΕ Πιερικός για να ντύσει τους ποδοσφαιριστές της, έστω και στην προπόνηση. Η παραπάνω φωτογραφία προέρχεται από την χθεσινή προπόνηση της ομάδας στα βοηθητικά γήπεδα του σταδίου και αν κάποιος δεν το γνώριζε αυτό φυσικά δεν θα του περνούσε καν από το μυαλό ότι εκεί προπονείται ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ. Για όσους δεν το γνωρίζουν να επιθυμήσουμε ότι ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ οφείλει να αγωνίζεται πάντα (αγώνες και προπονήσεις) με ΛΕΥΚΕΣ εμφανίσεις πάνω-κάτω καθώς το ΛΕΥΚΟ είναι το χρώμα του, το χρώμα που επέλεξαν οι δημιουργοί του το 1961 κόντρα στα άλλα χρώματα που χρησιμοποιούσαν οι λαοφιλείς ομάδας του κέντρου και όποτε χρειαστεί για πρακτικούς λόγους φοράει συμπληρωματικά το ΜΕΛΑΝ (μαύρο). Αναρωτιόμαστε δε, γιατί καθυστέρησε τόσο ΚΑΙ φέτος η προμήθεια του νέου ιματισμού από την εταιρία με την οποία συμφώνησε η ΠΑΕ Πιερικός να ντύσει την ομάδα, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές να φοράνε ακόμα ότι βρουν και ότι υπάρχει από παλαιότερες χρονιές. Ακόμα και στα φιλικά που έδωσε η ομάδα θα παρατήρησε κανείς το συνονθύλευμα που επικρατούσε: στην αρχική ενδεκάδα υπήρχαν κάλτσες Puma, 8 φανέλες Lotto, 2 φανέλες Umbro και άλλη 1 φανέλα Puma. Όσο για τα σορτσάκια, ας μην αναφερθούμε καλύτερα... ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΜΕΣΑ. Δεν είμαστε η Πέρα Ραχούλα να φοράμε ό,τι βρούμε. Απαράδεκτο...

Έναρξη προετοιμασίας Προπαιδικού τμήματος από τον ΣΦΚ Πιερικός


Την Δευτέρα 26/8/2013 αρχίζει την προετοιμασία και το προπαιδικό τμήμα της ακαδημίας του ΠΙΕΡΙΚΟΥ. Η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει στο γήπεδο του ΠΙΕΡΙΚΟΥ στις 7 μ.μ. Στην πρώτη συνάντηση ο προπονητής του τμήματος Κ. ΚΡΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ θα αναλύσει το πρόγραμμα της προετοιμασίας και θα θέσει τους στόχους της νέας χρονιάς.

                                                  ο
                                    Tεχνικος Δ / ντης

                                    ΤΣΙΑΜΠΕΡΑΣ Ε.

Ξεκίνησε την προετοιμασία το παιδικό τμήμα του ΣΦΚ Πιερικός

Οι προπονητές της ομάδας Τσιαμπέρας Ε, - Καλαμπάκας Δ. προπόνησαν για πρώτη φορά τους ποδοσφαιριστές του τμήματος. Στην πρώτη προπόνηση έλαβαν μέρος 28 ποδοσφαιριστές.

Η προπόνηση ξεκινά στις 8.30 π μ. και γι αυτή την εβδομάδα θα είναι καθημερινή.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Ξανά κοντά στον Πιερικό ο Μ. Ντόικιτς

«Κληρώνει» σύντομα για την επιστροφή του Σέρβου σέντερ μπακ. Σήμερα, Τρίτη, είναι αρκετά πιθανό να ξεκαθαρίσει το τοπίο για την επιστροφή ή όχι του Μπόγιαν Ντόικιτς στον Πιερικό. Οι επαφές με τον υψηλόσωμο Σέρβο στόπερ έχουν προχωρήσει για τους μελανόλευκους και υπάρχει προσμονή για αίσιο τέλος, παρά το ενδιαφέρον της Λάρισας και της Αναγέννησης Καρδίτσας. Παράλληλα, και από το περιβάλλον του Ντόικιτς, που έχει παίξει και στα Τρίκαλα, διαρρέει ότι οι Κατερινιώτες είναι η προτεραιότητά του και απομένει η οριστική συμφωνία στο οικονομικό. Σε περίπτωση απόκτησής του, η ομάδα του Γιώργου Φοιρού θα έχει άμυνα-γρανίτη, μαζί με τους Αποστολίδη, Σερέτη (οι δυο πρώτοι παίζουν και στα χαφ), Ιασωνίδη και Ν. Ιορδανίδη (ο τελευταίος ίσως παίξει δεξί μπακ), ενώ ο λόγος που ενδιαφέρει ξανά ο Μπόγιαν Ντόικιτς είναι οι συχνοί τραυματισμοί του Χρήστου Καρτσαμπά. Στο μεταξύ, την Τετάρτη θα δοθεί φιλικό με τον Κορινό για τις «εφεδρείες» και ακολούθως το τεχνικό τιμ θα αποφασίσει για την αποχώρηση πέντε-έξι νεαρών (πιθανότατα οι Καραγκούνης, Πασχαλίδης, Καραθάνας, Βάσσος, Πέικος, Μιχαηλίδης) ώστε να μειωθεί το ρόστερ. Το Σάββατο ο Πιερικός δίνει ακόμα ένα τεστ, με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας.

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Προβληματισμός στον Πιερικό για τις κακές εμφανίσεις

Προβληματισμός επικρατεί στην ομάδα του Πιερικού, που σε τέσσερα φιλικά μετρά τρεις ήττες (από Βέροια, Εθνικό Γαζώρου και Αναγέννηση Καρδίτσας), μια ισοπαλία με τον Ηρακλή (1-1 στη Βουλγαρία) και φυσικά καμία νίκη. Βεβαίως, το αποτέλεσμα δεν είναι αυτοσκοπός στα τεστ προετοιμασίας και η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος Φοιρός έδωσε ευκαιρία συμμετοχής στην πλειοψηφία του ρόστερ. Όταν μάλιστα «μπουν» οι ανέτοιμοι Μπρίτο, Καρτσαμπάς, Καθάριος, Ιορδανίδης Γ. και Λαμπάκης, η εικόνα των μελανόλευκων αναμένεται να βελτιωθεί, ενώ υπάρχει «παράθυρο» για την απόκτηση δεξιού μπακ ή ότι άλλου παίκτη κριθεί αναγκαίος. Την Τετάρτη οι «ρεζέρβες» θα δώσουν φιλικό με τον Κορινό, ενώ το Σάββατο η ομάδα της Κατερίνης θα αντιμετωπίσει τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, εκτός έδρα αμφότερα. Τέλος, τις επόμενες μέρες αναμένονται κάποιες αποδεσμεύσεις, για να «μικρύνει» αριθμητικά το ρόστερ (από 34 σε 28 ποδοσφαιριστές).

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Φιλικό προετοιμασίας: Αναγέννηση Καρδίτσας-Πιερικός 4-2

Η Αναγέννηση Καρδίτσας επικράτησε 4-2 του Πιερικού, βγάζοντας πολύ καλή εικόνα στους 500 περίπου οπαδούς της και καταχειροκροτήθηκε. Παρουσίασε ένα σύνολο ομοιογενές, με αυτοματισμούς και πολύ καλό και δημιουργικό ποδόσφαιρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μόλις στο 22' της αναμέτρησης το σκορ να σηκωθεί στο 3-0 ύστερα από πολύ ωραία γκολ που πέτυχαν οι Δημόπουλος (6'), Γήττας (12'), Μπουσινάκης (22'). Ο Πιερικός μείωσε στο 30' με τον Μανίκα και είχε κι αυτός μετά καλή παρουσία μέχρι το 50' περίπου καθώς κατάφερε να πετύχει ένα ακόμη γκολ στο 48' με τον Στεφανίδη. Η Αναγέννηση είχε μόνο αυτό το διάστημα κακό, αλλά στη συνέχεια βελτιώθηκε και πάλι για να πετύχει ένα ακόμη όμορφο γκολ στο 52' με τον Χλωρό ύστερα από υποδειγματική αντεπίθεση και να χάσει πολύ καλές ευκαιρίες στο τέλος για πιο ευρύ σκορ.

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Τελείωσε θετικά του Γ. Ιορδανίδη

Η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Γιώργου Ιορδανίδη.

Ο 24χρονος (γεν. 28/03/1989) ποδοσφαιριστής είναι μεσοεπιθετικός και προηγούμενη του ομάδα ήταν ο Παναιτωλικός.

Έχει αγωνισθεί ακόμη σε Αναγέννηση Γιαννιτσών, Νίκη Πολυγύρου και Αετό Σκύδρας.

Υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους.

Κοντά στο "μπαμ" με Α. Κοντόπουλο!

Μετά από μια φοβερή χρονιά στη Β 'Εθνική με τον Κόροιβο Αμαλιάδας, ο Αντώνης Γκοντόπουλος βίωσε πέρυσι τον υποβιβασμό από την Α2 με το Ηράκλειο και πλέον ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα στην πλούσια καριέρα του, έχοντας στα χέρια του δελεαστική πρόταση από τον Πιερικό!
Οι Κατερινιώτες προσέγγισαν τον Έλληνα "μπόμπερ", του έδειξαν πόσο τον θέλουν και είναι πολύ κοντά στο να τον κάνουν δικό τους, έχοντας ως αντίπαλο τον Ηρακλή. Ο "Γηραιός" τον έχει στη λίστα του και ο παίκτης ... περιμένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Αν δεν τα βρει με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, τότε θα κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες στον Πιερικό!

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Μικραίνει το ρόστερ - Το Σάββατο νέο φιλικό στην Καρδίτσα

Επιχείρηση ... αποσυμφόρηση θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες η ομάδα της Κατερίνης, αφού το ρόστερ αριθμεί 34 παίκτες (ΕΔΩ) και κρίνεται υπεράριθμο. Ο Γιώργος Φοιρός αναμένεται να «κόψει» περίπου έξι, κυρίως νεαρούς που θα δοθούν με υποσχετική, και τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις. Την Παρασκευή πιθανότατα θα ξεκαθαρίσει και το θέμα του Γιώργου Ιορδανίδη (εξελίσσεται σε ... θρίλερ), με τον 24χρονο μέσο να προπονείται με τους μελανόλευκους, χωρίς να έχει υπογράψει και αρκετές ομάδες να του έχουν κάνει καλές προτάσεις. Το Σάββατο ο Πιερικός δίνει εκτός έδρας φιλικό με την Αναγέννηση Καρδίτσας, με τους τραυματίες Καθάριο και Χ. Καρτσαμπά να απουσιάζουν.

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Έναρξη προετοιμασίας παιδικού τμήματος

Την Δευτέρα 19/8/2013 αρχίζει την προετοιμασία για την νέα περίοδο το παιδικό τμήμα τής ακαδημίας τού ΠΙΕΡΙΚΟΥ. Η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει στο γήπεδο τοθ ΠΙΕΡΙΚΟΥ στις 19:00 μμ. Στην πρώτη συνάντηση οι προπονητές του τμήματος ΤΣΙΑΜΠΕΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ και ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ θα αναλύσουν το πρόγραμμα προετοιμασίας και θα θέσουν τους στόχους της νέας χρονιάς.

    
ο τεχνικός δ / ντής
                                        
                                        ΤΣΙΑΜΠΕΡΑΣ Ε.

Ο Πιερικός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας, του εαυτού μας, της οικογένειας μας!

Καμιά φορά ο έντονος αυθορμητισμός, τα αθώα αισθήματα, η παθιασμένη και θυελλώδης αγάπη για μια ιδέα, όπως είναι για μας ο Πιερικός, σε συνδυασμό με μια παρατεταμένη ανοχή, παρεξηγούνται πολύ εύκολα και σε βαθμό που να προκαλούνται ακόμη και εμπάθειες.

Από την πρώτη στιγμή που γνώρισα τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας Πιερικού δεν έπαψαν να με αποκαλούν πρώτα αδελφό και μετά φίλο, πιστό μέλος της μεγάλης οικογένειας του ένδοξου συλλόγου μας.

Ο αδελφός Γιώργος μου εκμυστηρεύεται τακτικά το θερμό ενδιαφέρον του και τις ανησυχίες του για τα τεκταινόμενα στην ομάδα.

"Γιάννη τον Πιερικό τον σκέφτομαι κάθε ώρα και στιγμή. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο στεναχωριέμαι. Ο Πιερικός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας, του εαυτού μας, της οικογένειας μας''.

Ο Γιώργος σίγουρα δεν χρειάζεται τις δικές μου φιλοφρονήσεις για να εκφέρει τις απόψεις του. Τα επιχειρήματα και ο λόγος του αρκούν για να πείσουν όσους κατανοούν και καταλαβαίνουν το ποιόν και την ιδιαιτερότητα του καθενός. Και ο Γιώργος είναι όντως ένας ιδιαίτερος φίλαθλος, ένας βαριά "άρρωστος", (με την καλή έννοια του όρου), οπαδός του Πιερικού.

Αυτό που είναι βέβαιο και σαφές είναι ότι δεν χρειαζόμαστε ιδιαίτερα ερεθίσματα για να βγάλουμε τα εσώψυχα μας για την ομάδα της καρδιάς μας. Ένα και μόνο μικρό'' κλικ'' αρκεί για να ανακινήσουμε ραγδαία τα ανιδιοτελή αισθήματα μας, να προσθέσουμε στη μελάνη μας αριστουργήματα, για να συμβάλλουμε τα μέγιστα, στο ρόλο που μας αναλογεί, στην ανύψωση του πτοημένου ηθικού των φιλάθλων, στην αναγέννηση του Πιερικού μας. Λείπει αυτό το'' κλικ'' και μας πληγώνει βαθύτατα.

Οι απόψεις όλων μπορεί να διαφέρουν. Ο Πιερικός όμως θα πρέπει να ενώνει. Ο κόσμος διαθέτει όραση, ακοή, σκέψη, δεν ξεγελιέται εύκολα. Είναι καιρός ο Πιερικός να μεγαλώσει και πάλι και προπάντων να ξανακερδίσει τον πανελλήνιο σεβασμό για το ποδόσφαιρο, για την μπάλα και μόνον.

Η Παναγιά να μας βοηθά όλους και να μας έχει υγιείς.

Γιάννης Τσαπουρνιώτης

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Κυκλοφόρησαν οι κάρτες διαρκείας του Πιερικού Αρχελάου


Κυκλοφόρησαν οι κάρτες διαρκείας του Πιερικού Αρχελάου για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Β εθνικής κατηγορίας 2013-2014.

Η διάθεση γίνεται από τα γραφεία του συλλόγου, τα μέλη του Δ.Σ. και στο τηλ. 6978 495134.

Η τιμή τους είναι 30 €, 50 € και 70 €.

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Φιλικό προετοιμασίας: Πιερικός-Εθνικός Γαζώρου 0-2

Με τελικό σκορ 0-2 ο Εθνικός Γαζώρου επικράτησε στο φιλικό παιχνίδι του Πιερικού στο Δημοτικό Γήπεδο Κορινού στο πλαίσιο της προετοιμασίας των ομάδων.Τα γκολ πέτυχε ο Γαϊδαρτζής στο 69' και στο 89'. Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τους παίκτες και των δύο ομάδων να έχουν ευκαιρίες που όμως δεν μεταφράστηκαν σε γκολ, με αποτέλεσμα το πρώτο 45λεπτο να ολοκληρωθεί με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εθνικός Γαζώρου ήταν ανώτερος του Πιερικού και στο 69' με τον Γαϊδαρτζή έκανε το 0-1. Στο 89' διπλασίασε τα τέρματα του πάλι με τον Γαϊδαρτζή, διαμορφώνοντας και το τελικό 0-2 του φιλικού αγώνα.

Σφύριξε ο Παναγιώτης Συμεωνίδης, με βοηθούς τον Κώστα Λαφατζή και τον Παντελή Κύφο, ενώ 4ος ήταν ο Γιάννης Γκαραγκάνης. Όλοι της ΕΠΣ Πιερίας.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Γιώργος Φοιρός):  Παπατολίκας (46' Παπανικολάου, 75' Λαμπάκης), Νίκου (46' Βραχνός), Ιορδανίδης (32' λ.τ. Καρτσαμπάς Χρ.), Ιασωνίδης, Κρουσταλέλης (75' Νικολίτσης), Σερέτης (46' Καρτσαμπάς Αλεξ.), Αποστολίδης ( 75' Τσιρλίδης), Παπατόλιος (46' Μιχαηλίδης), Ελευθεριάδης (46' Μπρίτο), Μανίκας (46' Στεφανίδης), Κέρι (46' Μπασμπανάς)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ (Μάκης Κατσαβάκης): Μέλκας, Κοσμίδης, Κουκόλης, Χατζηδημητρίου, Μερισιώτης, Παπαδόπουλος, Δέντσιας, Κωνσταντινίδης, Ναστέφσκι, Ντούριτς, Σκερνατς.
Στο 2ο μέρος έπαιξαν και οι:
Παπαθανασίου, Νίρλος, Μουσικάκης, Γαϊδαρτζής, Πολύζος, Μεταλίδης, Παπαβασιλείου, Κοφοκώτσιος, Μεντής και Νέδος.

Χωρίς Καθάριο σήμερα με Γάζωρο (γήπεδο Κορινού, 18:30, είσοδος ελεύθερη)

Συνεχίζονται σήμερα Δευτέρα τα φιλικά για την ομάδα του Πιερικού, που μετά την ΑΕΠ Ηρακλής και τη Βέροια αντιμετωπίζει τον Εθνικό Γαζώρου, στις 18:30 στο γήπεδο του Κορινού. Ο Γιώργος Φοιρός αναμένεται να προφυλάξει τον Παύλο Καθάριο, αφού ο νεαρός μεσοεπιθετικός έχει ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και έχασε προπονήσεις. Άμεσα αναμένεται να υπογράψουν τα συμβόλαιά τους οι Γιώργος Ιορδανίδης και Χρήστος Ελευθεριάδης, ενώ δεν αποκλείεται να μην γίνει άλλη μεταγραφή για τους μελανόλευκους. Πάντως, ορισμένοι νεαροί θα δοθούν με υποσχετική σε ομάδες μικρότερης κατηγορίας.

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Εικόνες φθοράς και απαξίωσης στο Πιερικό Στάδιο (Photos)


 Πάγκος "επαγγελματικής" ομάδας:
Από την επέλαση των ...βαρβάρων:


Ξεκίνησε η αλλαγή του χλοοτάπητα στο Πιερικό Στάδιο (Photos)

Ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης του παλιού χλοοτάπητα με νέο, εδώ και λίγες μέρες, στο Πιερικό Στάδιο. Αυτές τις μέρες γίνεται η εξαγωγή κάποιων καλών κομματιών χόρτου τα οποία θα μπουν στα βοηθητικά γήπεδα, ενώ από εβδομάδα θα οργωθεί όλο το γήπεδο ώστε να μπει από πάνω ο καινούργιος χλοοτάπητας. Οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου 1 μήνα, κατά τον οποίο ο Πιερικός θα ξενιτευτεί και θα δώσει έτσι τα φιλικά του παιχνίδια μακριά από την φυσική του έδρα. Οι προπονήσεις θα συνεχίσουν να γίνονται στα βοηθητικά γήπεδα έξω από το Πιερικό Στάδιο. Το Pierikos24 Blog βρέθηκε στον χώρο και φωτογράφισε την σημερινή κατάσταση του γηπέδου.

Γ. Ασημάκης: "Πολύ καλές οι συνθήκες στον Πιερικό!"

Και να μην θέλεις να πέσεις πάνω του, αυτό είναι αδύνατον! Η πληθωρική σηματοδότησή του αλλά και το μόνιμο γέλιο στο πρόσωπο του, σε έλκει όπως την πορτοκαλί μπάλα, στα ριμπάουντ, που «σκουπίζει». Ο «πολύς» Γιώργος Ασημάκης, μετά την επίσημη ανανέωση της συνεργασίας του-ίσως είναι η τελευταία σεζόν στην καριέρα του-με την ομάδα του Πιερικού-Αρχέλαου, μιλαει στο "SSN''.

Και για να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη, ο Σερραίος φοργουορντ, καταξιώθηκε μπασκετικά στους Ικάρους, περνώντας από όλες τις κατηγορίες μέχρι και την Α2, αλλά τα τελευταία 2 χρόνια διαπρέπει στην Β εθνική, τόσο με την φανέλα του Αίαντα Εύοσμου, όσο και με αυτή του Πιερικού-Αρχέλαου, όπου θα αγωνίζεται και τη νέα χρονιά.

Πως είναι η κατάσταση στον Πιερικό-Αρχέλαο, ευχαριστημένος από τις συνθήκες στην ομάδα της Κατερίνης?

Στην αρχή ήταν δύσκολη η κατάσταση, όχι τόσο για την δική μου προσαρμογή αλλά αγωνιστικά στο πρωτάθλημα δεν είχαμε ξεκινήσει τόσο καλά. Βέβαια οι άνθρωποι που βρίσκονται στον Πιερικό και οι καλές συνθήκες εκεί, βοήθησαν εμένα και την ομάδα να ανταπεξέλθει εντος παρκέ, να δεθεί όπως έπρεπε και στο τέλος να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής. Εάν δεν ήταν ευχάριστο το κλίμα, δεν θα ανανέωνα, κάτι που ήθελα να συμβεί παρά τις συζητήσεις που είχα κάνει και με κάποιους άλλους παράγοντες, ακόμα και στο εξωτερικό.

Κλείνει το ρόστερ του Πιερικού - Αύριο με Γάζωρο στον Κορινό

Τυπική διαδικασία θεωρείται για τον Πιερικό η απόκτηση του Γιώργου Ιορδανίδη, αλλά και του Χρήστου Ελευθεριάδη (παρότι αρχικά είχε συμφωνήσει, στη συνέχεια αποχώρησε, αλλά τελικά επιστρέφει). Αμφότεροι προπονούνται με τους μελανόλευκους και πιθανότατα ως τη Δευτέρα θα επισφραγίσουν τυπικά την προφορική συμφωνία που υπάρχει. Μετά από αυτή την εξέλιξη, δεν θα αποκτηθεί ο Βούλγαρος μεσοεπιθετικός, Βλαντιμίρ Καπτίεφ, αφού ήδη «έκλεισε» και ο Βραζιλιάνος Μάρκος Μπρίτο. Τέλος, τη Δευτέρα η ομάδα του Γιώργου Φοιρού δίνει φιλικό με τον Εθνικό Γαζώρου στον Κορινό (18.30), ενώ ορισμένοι νεαροί ίσως δοθούν με υποσχετική σε μικρότερες ομάδες.

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Ευχαριστήριο προς Θερμαϊκό Κορινού

Η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ, αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά την ομάδα και τους ανθρώπους του ιστορικού Θερμαϊκού Κορινού, για την παραχώρηση του γηπέδου του ώστε να διεξαχθεί εκεί το φιλικό μας με τον Εθνικό Γαζώρου.

Εύχεται δε καλή ποδοσφαιρική χρονιά στον Θερμαϊκό Κορινού και επίτευξη των στόχων που έχει θέσει για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Για την ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
Ο Πρόεδρος
Κώστας Παπαδόπουλος

Επισημοποίηση για Τσιρλίδη

Η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του 20χρονου (γεν. 15/7/93) Γιώργου Τσιρλίδη.

Ο ποδοσφαιριστής είναι επιθετικός και προηγούμενη ομάδα του ήταν η Αναγέννηση Επανομής.

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Κι ο νεαρός Α. Καραθάνας στον Πιερικό

Η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του 18χρονου (γεν. 1995) Αλέξανδρου Καραθάνα.

Ο ποδοσφαιριστής παίζει απο δεξιά ώς μεσοεπιθετικός και αποκτήθηκε απο σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Η καταγωγή του είναι απο τον Λόφο Πιερίας.

"Μελανόλευκος" και με τη βούλα ο Μπρίτο!

Η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού Μάρκος Βινίσιους ντε Ολίβιο Μπρίτο.

Ο ποδοσφαιριστής είναι 22 ετών (γεν. 27/4/1991) και αγωνίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας ενώ προηγούμενη ομάδα του ήταν η Paranavai.

Το συμβόλαιο ανάμεσα στις δυο πλευρές, έχει διάρκεια ενός έτους.

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Φιλικό προετοιμασίας: Πιερικός - Βέροια 1-2


Την ήττα με 1-2 γνώρισε από την πιο έτοιμη Βέροια ο Πιερικός, στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας μπροστά στο κοινό του, το απόγευμα της Τετάρτης.

Μπροστά σε 250-300 φιλάθλους, οι οποίοι χειροκρότησαν αρκετές φορές τις προσπάθειες του νεανικού συνόλου που «χτίζει» ο Γιώργος Φοιρός, οι Κατερινιώτες είχαν τη δυνατότητα να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα απέναντι σε μια ανώτερη ομάδα η οποία ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις της τη μεθεπόμενη Κυριακή ( 17 Αυγούστου).

Το γκολ για τον Πιερικό πέτυχε ο Αλ. Καρτσαμπάς στο 79 'με σουτ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2. Η Βέροια είχε προγηθεί χάρη σε δύο τέρματα του Μάνου, στο 4 'και στο 40', φάσεις που κατέδειξαν ότι ο τεχνικός του Πιερικού έχει πολλή δουλειά ακόμη να κάνει, ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι.

Οι Βεροιώτες ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, με όπλα την καλύτερη φυσική τους κατάσταση, αλλά και την υπεροχή σε εμπειρία και ποιότητα, ενώ ο Πιερικός ήταν καλύτερος στην επανάληψη.

Ο χρόνος αποτελεί σύμμαχο για τον Πιερικό, μιας και οι επίσημες υποχρεώσεις αργούν ακόμη, ενώ και το ρόστερ δεν έχει πάρει την τελική του μορφή, με κάποιους παίκτες οι οποίοι μπορούν να δώσουν πολλές λύσεις, να είναι ... προ των πυλών.
 
Στο γήπεδο βρέθηκαν οι Χρήστος Ελευθεριάδης και Γιώργος Ιορδανίδης για την απόκτηση των οποίων απομένουν τυπικές λεπτομέριες, ενώ και ο Βραζιλιάνος Μπρίτο, που έθελξε με την απόδοσή του, θα πρέπει να θεωρείται παίκτης της ομάδας.

Τέλος, πληροφορίες κάνουν λόγο και για ... επανασύνδεση με τον Ντόικιτς, με τις όποιες εξελίξεις να αναμένονται μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.
Επόμενο φιλικό για την Κατερινιώτικη ομάδα είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Αυγούστου, με τον Εθνικό Γαζώρου στην Κατερίνη.

Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο, το παιχνίδι να μη γίνει στο γήπεδο του Πιερικού, εφ 'όσον ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του χλοοτάπητα από το Δήμο Κατερίνης. Σε αυτή την περίπτωση θα αναζητηθεί εναλλακτική έδρα.

Οι καλύτερες φάσεις και Γκολ του αγώνα:

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Δυνατό τεστ με Βέροια σήμερα - Πιθανή επιστροφή του Μ. Ντόικιτς

Φιλικών συνέχεια για τον Πιερικό, που αντιμετωπίζει σήμερα Τετάρτη εντός έδρας στις 19:30 τη Βέροια, σε ένα κρας τεστ με έναν αντίπαλο από τη Σούπερ Λίγκα, στο πρώτο παιχνίδι μετά την επιστροφή από τη Βουλγαρία. Ο Γιώργος Φοιρός περιμένει καλή εμφάνιση όπως κόντρα στον Ηρακλή, ενώ εκτός από τους Μπρίτο, Γ. Ιορδανίδη και Καπτίεφ, ενδέχεται να επιστρέψει και ο Μπόγιαν Ντόικιτς στους μελανόλευκους. Ο Σέρβος στόπερ δεν τα βρήκε με ομάδες της Κύπρου λόγω προκαταβολής και αν αποχωρήσει κάποιος κεντρικός αμυντικός και υπάρξει συμφωνία στο οικονομικό, είναι πολύ πιθανό να γυρίσει στον Πιερικό.

Γ. Φοιρός: "Θέλουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο ώστε να επιστρέψει ο κόσμος του Πιερικού στο γήπεδο"

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης μίλησε ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ Φοιρος Γιώργος. Δήλωσε ικανοποιημένος για την πορεία της προετοιμασίας, για τους παίκτες που έφυγαν και ήρθαν, για τον φετινό στόχο του Πιερικού και το πρώτο φιλικό με τον Ηρακλή.

Για την προετοιμασία:
«Βρισκόμαστε ακόμα στο ξεκίνημα. Μπορούμε να πούμε ότι μέχρι τώρα τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Η προετοιμασία είναι αρκετά μεγάλη αλλά αναγκαστήκαμε να ξεκινήσουμε νωρίτερα γιατί τα πρωταθλήματα τελείωσαν νωρίς και υπήρχε μεγάλο κενό. Πάμε σιγά σιγά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν φορτσάρουμε γιατί έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Τα πράγματα πάντως πηγαίνουν καλά και είμαστε ευχαριστημένοι μέχρι τώρα ».

 Για τις νέες μεταγραφικές κινήσεις:
«Κάναμε μια μεγάλη τομή αφού φύγανε αρκετοί παίκτες που ήταν χρόνια στην ομάδα και σιγά σιγά προσπαθούμε να καλύψουμε όλα τα κενά που δημιουργήθηκαν. Θέλω να πιστεύω ότι κατά μεγάλο μέρος, στον τομέα αυτό έχουμε καλύψει τα κενά. Υπάρχουν ακόμα ορισμένες προσθήκες που κάνουμε, όπως ο διακαής μας πόθος να πάρουμε τον Γιώργο Ιορδανίδη, έχουμε τον Μπρίτο και από ότι φαίνεται κλείνει τις επόμενες ώρες και ο Χρήστος Ελευθεριάδης. Μας μένει μια ακόμη εκκρεμότητα για τον Βούλγαρο Καπτίεφ που ήτανε στο Μπάνσκο μαζί μας και θα δούμε και στην περίπτωση αυτή πως θα κινηθούμε ».

Άρχισαν οι εγγραφές στην Ακαδημία Μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου

Από το ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος ανακοινώνεται ότι άρχισαν οι εγγραφές στην Ακαδημία Μπάσκετ του συλλόγου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ:

6974 479937 και 6982 013082 WU - Μίλτος Μηλιάτης

6975 853046 WU - Zουγκουρίδου Δώρα

23510 32153 - Γραφεία

www.facebook.com / pierikosarxelaos

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Ανακοίνωση προς τους αθλητικούς συντάκτες

Το Γραφείο Τύπου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ, σας κάνει γνωστό πώς οι Αθλητικοί Συντάκτες θα πρέπει να προμηθευτούν τις προσωπικές κάρτες εισόδου στα δημοσιογραφικά μπουθ του Πιερικού Σταδίου. Τη φετινή αγωνιστική χρονιά απαγορεύεται ΑΥΣΤΗΡΩΣ η είσοδος χωρίς την επίδειξη της συγκεκριμένης κάρτας. Ειδικότερα σε όλους όσους δεν έχουν καμία εργασία στο χώρο. Πληροφορίες στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ και το τηλέφωνο 23510 με 47850

Για το Γραφείο Τύπου της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Προπόνηση σήμερα, φιλικό αύριο...

Στην Κατερίνη συνεχίζονται πλέον οι προπονήσεις των μελανόλευκων, μετά την επιστροφή από το Μπάνσκο, ενώ ικανοποίηση υπάρχει για την καλή εμφάνιση κόντρα στον Ηρακλή. Άμεσα αναμένεται να υπογράψουν οι Γ. Ιορδανίδης, Μπρίτο και Καπτίεφ, ενώ την Τετάρτη η ομάδα του Γιώργου Φοιρού δίνει εντός έδρας φιλικό με τη Βέροια (19:30).