Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

6η αγωνιστική FL (Βόρειος όμιλος): Πιερικός - Ολυμπιακός Βόλου 0-1

Την νίκη με 1-0 πήρε ο Ολυμπιακός Βόλου, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πιερικό, με τον Γιώργο Κούτση να πανηγυρίζει με νίκη το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας.

Οι ερυθρόλευκοι ήθελαν να δώσουν συνέχεια στην μεγάλη νίκη επί της Λάρισας, την προηγούμενη αγωνιστική. Ο γηπεδούχος Πιερικός από την πλευρά του ήθελε το τρίποντο, για να ξεφύγει, από τα χαμηλά της βαθμολογίας.

Οι Βολιώτες μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες, ενώ αντίθετα στον Πιερικό θα πρέπει σύντομα να ανατρέψουν τις σημερινές συνθήκες.

Πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, στο 21' ο απευθείας φάουλ του Γιαννούλη λίγο πάνω, από το οριζόντιο δοκάρι του Κασμερίδη. Στο 39' δοκάρι για τον Πιερικό. Σέντρα σουτ του Μυστακίδη η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κασμερίδη. Στο 47' ο Μπιτάνγκ σέντραρε και ο Διαμαντόπουλος με πλασέ κάνει το 1-0. Στο 71' ο Κούτσι χάνει μεγάλη ευκαιρία. Απέναντι από τον Πατσιογεώργο έστειλε την μπάλα άουτ.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Πατσιογεώργος, Λαμπάκης (70' Μπουζούκης), Σεντεμέντες. Ντόικιτς, Τσιάρας, Σίλβα (46' Κρουσταλέλης), Σταματής (55' Mανίκας), Γιαννούλης, Μυστακίδης, Σπάσιτς, Ντόσης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κασμερίδης, Ζέρης, Γιαλούσης, Μακρυδημήτρης, Μαργαρίτης, Ρόκας, Μαρτίνεθ, Θέος (68 'Κούτσι), Μπιτάνγκ, Μέζα (82' Χιντζίδης), Διαμαντόπουλος (89 'Κορνελάτος)

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Φοίνικας Λάρισας - Πιερικός Αρχέλαος, την Κυριακή στη Λάρισα

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Την Κυριακή στο Αλκαζάρ στις 5 μμ

Μιχάλης Σαραπτσής: "Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες μας και γνωρίζουμε πλέον πως μπορούν να καταφέρουν τα πάντα»

Αντώνης Γκοντόπουλος: «Ανεβήκαμε στη βαθμολογία και επίσης ανέβηκε και η ψυχολογία μας σαν ομάδα»

Λάζαρος Πέτκος: "Με τους συμπαίκτες μου θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε και την πέμπτη νίκη»

Την τρίτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα, το Φοίνικα Λάρισας, έχει ως αντίπαλο την Κυριακή ο Πιερικός Αρχέλαος.

Ο αγώνας θα γίνει στο Αλκαζάρ και οι γηπεδούχοι στη μέχρι τώρα πορεία τους δείχνουν ότι διεκδικούν με σθένος την υποψηφιότητά τους για την Α2.

Ο Πιερικός Αρχέλαος που με τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες, έδειξε με τη μαχητικότητά του και την πίστη για νικηφόρα αποτελέσματα το πραγματικό του πρόσωπο, είναι έτοιμος για ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα.

Διαιτητές ορίσθηκαν οι κ.κ. Τζίμα και Τσαρτσιμάλης.

Τέλος, για τον αγώνα ο βοηθός προπονητή Μιχάλης Σαραπτσής και οι καλαθοσφαιριστές του Πιερικού Αρχελάου Αντώνης Γκοντόπουλος και Λάζαρος Πέτκος, δήλωσαν:

Μιχάλης Σαραπτσής: «Η πορεία μας στα μέχρι τώρα παιχνίδια είχε δύο όψεις. Την κακή αρχή με τρεις συνεχόμενες ήττες και την πολύ καλύτερη συνέχεια με τέσσερις απανωτές νίκες. Κοινό στοιχείο όμως σε όλα τα παιχνίδια είναι πως κανένας αγώνας δεν ήταν εύκολος. Με σκληρή και πραγματικά πολύ δουλειά από όλους μας, φτάνουμε κάθε Κυριακή στα παιχνίδια να διεκδικούμε την νίκη. Αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε και ο στόχος είναι ο ίδιος. Παίζουμε με μία ομάδα που έχει βάλει τον πήχη των στόχων της πολύ ψηλά και οι πέντε συνεχόμενες νίκες που έχει στο πρωτάθλημα, αποδεικνύουν πως είναι ικανή να το πετύχει. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε και αυτό το παιχνίδι, έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες μας και γνωρίζουμε πλέον πως μπορούν να καταφέρουν τα πάντα. Εξάλλου το δείχνουν κάθε Κυριακή ".

Αντώνης Γκοντόπουλος: "Ύστερα από το άσχημο ξεκίνημα καταφέραμε με σκληρή δουλειά να ισορροπήσουμε την κατάσταση, έχουμε κάνει ένα νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων, ανεβήκαμε στη βαθμολογία και επίσης ανέβηκε και η ψυχολογία μας σαν ομάδα. Το παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στον νεοφώτιστο στην κατηγορία Φοίνικα Λάρισας είναι πολύ δύσκολο. "Νεοφώτιστος" μόνο στα χαρτιά είναι, αφού διαθέτει πολύ έμπειρους παίκτες οι οποίοι έχουν αγωνιστεί και στην Α1. Έρχονται και αυτοί από σερί πέντε νικών και η τελευταία μάλιστα ήταν το σπουδαίο διπλό μέσα στην Πάτρα. Για να έχουμε τύχη στον αγώνα θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και τα σαράντα λεπτά. Να περιορίσουμε τα ατού τους και να προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας ».

Λάζαρος Πέτκος: «Βρισκόμαστε σε άριστη ψυχολογική κατάσταση λόγω των τεσσάρων σερί νικών και με τους συμπαίκτες μου θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε και την πέμπτη. Η ομάδα του Φοίνικα αποτελείται από ιδιαίτερα έμπειρους και ικανούς παίκτες και προέρχεται από μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη στην Πάτρα, απέναντι στον Προμηθέα. Η ομάδα μας μπορεί να βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία, ωστόσο τα περιθώρια βελτίωσης όμως είναι πολλά και οφείλουμε να τα εξαντλήσουμε μέσα από τη σκληρή και μεθοδική προετοιμασία. Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και μοναδικός μας στόχος είναι η νίκη ».

Ο Πιερικός Αρχέλαος στα Εκπαιδευτήρια «ΠΛΑΤΩΝ» (Photos)

Πριν λίγες μέρες η ομάδα μπάσκετ του Πιερικού Αρχέλαου επισκέφθηκε και πάλι τα Εκπαιδευτήρια "Πλάτων".

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας κ. Στέλιος Χατζηιωάννου με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου κ. Γιάννη Πόδα, αθλητές και προπονητές της ακαδημίας, βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου, ενημέρωσαν τους μαθητές για τις δράσεις του Πιερικού Αρχελάου και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και δώρα.

Τα παιδιά δέχθηκαν με ενθουσιασμό τους επισκέπτες και είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τους καλαθοσφαιριστές της ομάδας, να συζητήσουν μαζί τους και να πάρουν αυτόγραφα.

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Το αναλυτικό πρόγραμμα & οι διαιτητές της 7ης αγωνιστικής της Α2 Volley Aνδρών & Γυναικών (Γ΄ όμιλος)

Α2 Ανδρών
3ος Όμιλος - 7η αγωνιστική

Σάββατο 29/11/2014
ΔΑΚ Πολίχνης, 18:00: Πήγασος Πολίχνης - ΑΠΣ Αίας, Δημητρίου-Μπόμπορας
Κατσάνειο, 18:00 ΓΣ Ηρακλής- ΑΣ Μακεδονικός, Δανιηλίδου-Σταυριανίδης
Καρδίτσας, 18:00: ΣΠΑ Καρδίτσας- ΓΕΑ, Χαρδαλίδης-Παρασκευάς
Κομοτηνής, 18:00 ΜΓΣΑΕ Κομοτηνής - ΣΦΚ Πιερικός, Μιστιλίαδης-Κωστόπουλος
Κυριακή 30/11/2014
Μ.Τσικίνας 17.00: ΧΑΝΘ - ΜΑΣ Νίκη, Λιοτόπουλος-Τσιούλα
Νάουσας, 18:00 ΕΓΣ Ζαφειράκης- ΑΣ Ελπίς, Πορτοκαλίδης-Τσαμουρτζής + Γραμματεία

Α2 Γυναικών
3ος Όμιλος - 7η αγωνιστική

Σάββατο 29/11/2014
Ευόσμου, ώρα 18:00: ΑΠΣ Αίας - ΣΦΒ Ερμής, Παπαδόπουλος Αρ.-Στεργιόπουλος Αλ.
Βότση, ώρα 18:00: ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση - ΑΟ Ηρακλής Ιωαννίων, Κουκουμάκας-Στεργιόπουλος Χρ.
Κυριακή 30/11/2014
Λαγκαδά, 19:00: ΑΣΚ Λαγκαδάς - ΣΦΚ Πιερικός, Γεωργιάδου-Κότελης
Α.Πεταλίδης 18.30: ΑΣ Αρης -ΔΑΣ Ωραιοκάστρου, Κεχαγιά-Πεχλίδης
Ασβεστοχωρίου, 17:30: ΜΑΣ Νέα Γενιά - Πήγασος Πολίχνης, Μπουγιούκας-Δαλκιράνης
Ι.Λεμονίδης, 19:00: ΑΣ Ελπίς - ΕΟ Σταυρούπολης, Μπέλλος-Κύρκος

Το αναλυτικό πρόγραμμα & οι διαιτητές της 8ης αγωνιστικής της Β΄ Εθνικής μπάσκετ (Βόρειος όμιλος)

Κυριακή 30 Νοεμβρίου:

Ευμοίρου 17:00 Ασπίς Ξ.-ΧΑΝΘ Ταρενίδης Κ.-Ελευθεριάδης (Σαλικίδης)
Παλαμά 17:00 Τιτάνες Παλαμά-Άργος Ορ. Λόρτος-Θεοδώρου (Μανάσης)
Αλκαζάρ 17:00 Φοίνικας-Πιερικός Αρχέλαος Τζίμα-Τσιρτσιμάλης (Πατσιούρας)
ΕΑ Πατρών 17:00 Προμηθέας-Κομοτηνή Παπαφωτίου-Μηλαπίδης (Σοφιανοπούλου)
Αρναίας 17:00 Στρατώνι-Αργοναύτης Τσουμαχίδης-Ζαχαρής (Φωτιάδης)
Ανατόλια 17:00 Ανατόλια-Ευρώπη Πευκ. Φακίτσας-Πιτσίλκας Μ. (Τζιοπάνος)
ΔΑΚ Πεύκων 17:00 Μαχητές Δόξα Πεύκων-Αίας Ευόσμου Δεληγιαννίδης-Τζιβελεκίδου (Μηνοβγιούδης)

Volley: Το 2/2 έκαναν Έφηβοι & Παγκορασίδες!

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ 3-0
ΕΦΗΒΩΝ: ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ 3-0

Το δυο στα δυο έκαναν οι παγκορασίδες του Πιερικού, καθώς κέρδισαν στην Κατερίνη την ομάδα της Νίκης Αιγινίου με 3-0 σετ. Ήταν η δεύτερη καθαρή νίκη για τις παίκτριες του Πιερικού που έδειξαν και σ' αυτό το παιχνίδι πολύ καλά στοιχεία κατά διαστήματα, καθώς φέρουν βαριά κληρονομιά από τις προηγούμενες χρονιές, τα πολλά πρωταθλήματα και τα απίστευτα κατορθώματα που έχει πετύχει η ομάδα του Πιερικού στα τμήματα υποδομής ,

Στο 1ο και 3ο σετ η ομάδα του Πιερικού παίζοντας αρκετά καλά, κέρδισε εύκολα τα σετ. Στο 2ο σετ η ομάδα της Νίκης κόντραρε μέχρι ένα σημείο την ομάδα του Πιερικού, όμως τα κορίτσια του Πιερικού κέρδισαν και αυτό το σετ και την νίκη με 3-0 σετ.

Η σύνθεση: Γκόλτσιου, Καρύδη, Ανθιμίδου, Τσιγκαροπούλου, Χρυσίδου, Καλαμάρα, Κωνσταντινίδου.

Οι έφηβοι πέτυχαν μια σπουδαία νίκη απέναντι στην πολύ καλή και δυνατή ομάδα του Αριστοτέλη Σκύδρας, παίζοντας πολύ καλά. Και στα 3 σετ η ομάδα του Πιερικού είχε το προβάδισμα στο σκορ, παίρνοντας διαφορά από την αρχή και κρατώντας την μέχρι το τέλος. Οι παίκτες του Πιερικού έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία, έδειξαν το βάθος που έχει η ομάδα του Πιερικού, έδειξε ότι έχει παίκτες που μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στην ανδρική ομάδα που αγωνίζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Η σύνθεση: Θεοχάρης, Γιατσίδης Απ, Γιατσίδης Δ, Παπαδόπουλος, Λαζαρίδης, Καράς, Τολιάς, Παπαδημητρίου, Μουρατίδης 

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Το αναλυτικό πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της FL (Βόρειος όμιλος)

ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
ΕΔΡΑ – ΓΗΠΕΔΟ – ΠΟΛΗ
ΗΜ/ΝΙΑ – ΩΡΑ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣΛΑΜΙΑ 1964ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟΚΑΡΔΙΤΣΑΣ30-11-1415:00
ΠΙΕΡΙΚΟΣΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937ΠΙΕΡΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟΚΑΤΕΡΙΝΗΣ30-11-1415:00
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥΖΑΚΥΝΘΟΣΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟΣΕΡΡΩΝ30-11-1415:00
ΛΑΡΙΣΑΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005Ε.Α.Κ. ΛΑΡΙΣΑΣ(ΑΛΚΑΖΑΡ)01-12-1421:30 OTE TV
ΦΩΚΙΚΟΣΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟΑΜΦΙΣΣΑΣ28-11-1418:00 OTE TV
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣΓΗΠΕΔΟ "Π.Μ.Α.Σ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ"ΕΥΟΣΜΟΥ30-11-1415:00

Σημείωση : α) Η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ 1926, δεν αγωνίζεται ( έχει ρεπό).
 

Το αναλυτικό πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της FL Nέων (Γ΄ όμιλος)

ΑΠΟΛΛΩΝ 1926
ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΣΑΒ.
29/11/2014
12:00
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΥΟΣΜΟΥ (ΜΑΡΟΚΟ)
ΣΑΒ.
29/11/2014
15:00
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΟΜΟΝΟΙΑΣ Δ΄ΣΕΡΡΕΣ
ΣΑΒ.
29/11/2014
15:00

Tα αποτελέσματα & οι προσεχείς αγώνες του Πιερικού Αρχελάου στους αγώνες της ΕΚΑΣΚΕΜ

Οι αγωνιστικές ομάδες του Πιερικού Αρχελάου το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, συμμετέχουν στα παρακάτω επίσημα πρωταθλήματα:

- Ανδρικό - Β Εθνική - Β όμιλος, Α γύρος, 8η αγωνιστική. Κυριακή 30.11.2014, Κλειστό γυμναστήριο Αλκαζάρ, ώρα 17.00 / ΑΟ Λάρισας «Ο ΦΟΙΝΙΞ» - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.

● Η βαθμολογία: 1. Μαχητές Δόξα Πεύκων 14, 2. Πευκοχώρι 13, 3. Προμηθέας 12, 4. Αργοναύτης Καλ. 12, 5. Φοίνικας Λάρισας 12, 6. Πιερικός Αρχέλαος 11, 7. Τιτάνες Παλαμά 11, 8. Ανατόλια 10, 9. Αίας Ευόσμου 10, 10. Αργος Ορεστικό 10, 11. ΧΑΝΘ 9, 12. Στρατώνι 8, 13. Ασπίδα Ξ. 8, 14. Κομοτηνή 7

- Εφηβικό - Α όμιλος, Α γύρος, 5η αγωνιστική. Κυριακή 30/11/2014, Β ΔΑΚ, ώρα 12.00 / ΑΓΕ Πιερίας - ΣΦΚ Κατερίνη 2008.

- Εφηβικό - Α όμιλος, Α γύρος, 5η αγωνιστική. Δευτέρα 01/12/2014, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 18.00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΑΟΚ Αιγινιακός.

- Παίδων - Β όμιλος, Α γύρος, 8η αγωνιστική. Κυριακή 30/11/2014, Β ΔΑΚ, ώρα 10.00 / ΑΕ Βαταναιακού - Σάρισας - ΣΦΚ Κατερίνη 2008 και

- Κορασίδων - Α όμιλος, Α γύρος, 3η αγωνιστική. Σάββατο 29/11/2014, Κλειστό γυμναστήριο Γαλλικού, ώρα 12.00 / ΑΟ "Οι Ατρόμητοι Νέας Σάντας» - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.



Πρωταθλήματα ΕΚΑΣΚΕΜ

Την περασμένη Κυριακή έγινε ο παρακάτω αγώνας:

Πρωτάθλημα νεανίδων: ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΑΓΕ Πιερίας 36-44

Β 'Γύρος - 1η αγωνιστική. Δεκάλεπτα: 8-9, σκορ 23-19, 25-35, 36-44.

Διαιτητές: Χρυσάφης Σ. και Τσολογιάννης Θ.

Οι συνθέσεις:

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Ζουγκουρίδου): Σότο 4, Πουρσανίδου, Θεοδωρίδου 8, Συροπούλου 4 Ακριτίδου 7, Γκοτζαμάνη 12, Παπανικολάου, Μυστρίδου, Ηρακλείδου, Βαϊδου, Χατζούλη 1.

ΑΓΕΠ (Χρυσανθόπουλος): Μήλιου, Τσενεκίδου 10, Χελιδώνη 15, Χατζηαγοράκη 2, Εξίζογλου, Κατσάρα 2, Τζημαγιώργη 5, Γιαλίδου 8, Ηλιάδου 2, Βουλγαράκη, Πατσιαλή, Φαλάρα.

7η αγωνιστική Β΄ Εθνικής μπάσκετ (Βόρειος όμιλος): Πιερικός Αρχέλαος - Τιτάνες Παλαμά 82-72 / Στιγμιότυπα (Video)


6η αγωνιστική Α2 Volley Γυναικών (Γ΄ όμιλος): Πιερικός - Άρης 0-3 / Στιγμιότυπα (Video)


6η αγωνιστική Α2 Volley Ανδρών (Γ΄ όμιλος): Πιερικός - Ζαφειράκης Νάουσας 3-1

Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ 3-1
(18-25, 25-20,25-18, 29-27)

Σπουδαία νίκη πέτυχαν οι άνδρες του Πιερικού καθώς κέρδισαν τον Ζαφειράκη Νάουσας με 3-1 διευρύνοντας έτσι το σερί των νικών, καθώς μετρούν 5 νίκες σε 6 αγώνες δίνοντας συνέχεια στην ονειρεμένη πορεία της ομάδας του Πιερικού. Οι παίκτες του Πιερικού παίζοντας μέτρια αλλά έχοντας καρδιά μεγάλου αγωνιστή πέτυχαν ακόμη μια νίκη σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από τις πολλές και συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες των παικτών της Νάουσας με σκοπό να εκνευρίσουν και να χαλάσουν το παιχνίδι του Πιερικού, καθώς η ανωτερότητα της ομάδας του Πιερικού ήταν δεδομένη.

Στο 1ο σετ οι άνδρες του Πιερικού ξεκίνησαν καλά, προηγήθηκαν στο σκορ όμως, το καταστροφικό παιχνίδι των φιλοξενούμενων με τις πολλές διαμαρτυρίες και το σταμάτημα της ροής του παιχνιδιού εκνεύρισε τους παίκτες του Πιερικού βγάζοντάς τους από τον ρυθμό τους, με αποτέλεσμα να χάσουν το σετ με 25-18. Οι φωνές του Κ.Σαρρή αλλά και η αλλαγή τακτικής στο παιχνίδι, είχαν ως αποτέλεσμα την εύκολη επικράτηση των δυο επόμενων σετ με και 25-20 25-18. Στο 4ο σετ η ομάδα του Πιερικού προηγήθηκε 13-6 και 19-14, όμως οι παίκτες της Νάουσας με την ίδια καταστροφική τακτική των διαμαρτυριών, χάλασαν την συγκέντρωση των παικτών του Πιερικού ισοφαρίζοντας σε 22-22 με αποτέλεσμα το παιχνίδι να γίνει πολύ δραματικό στο τέλος. Τελικά, πιο ψύχραιμοι οι άνδρες του Πιερικού κέρδισαν το σετ με 29-27, την νίκη με 3-1 σετ, παραμένοντας μόνοι, τρίτοι στην βαθμολογία, κάνοντας μια εκπληκτική χρονιά μέχρι στιγμής με το φανταστικό 5 νίκες σε 6 αγώνες φτάνοντας σε απόσταση «βολής "από την κορυφή της βαθμολογίας.

Ο κόσμος της Κατερίνης γέμισε το γήπεδο, βοήθησε την ομάδα του Πιερικού να φτάσει στη νίκη, χειροκρότησε τους παίκτες δείχνοντας την αγάπη τους και την υποστήριξή τους στην ομάδα, μια ομάδα που διαφημίζει το βόλεϊ της Κατερίνης αλλά και την πόλη της Κατερίνης σε όλο το πανελλήνιο , Η άριστη οργάνωση διοικητικά και αγωνιστικά του Πιερικού οδηγεί την ομάδα σε πολύ μεγάλες επιτυχίες. Η πορεία της νεοφώτιστης ομάδας του Πιερικού στην Α2 Εθνική κατηγορία έχει αφήσει τους πάντες άφωνους, μιλώντας όλοι με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα του Πιερικού.

Ο Κ.Σαρρής δήλωσε: «Συγχαρητήρια στα παιδιά για την μεγάλη νίκη που πέτυχαν παίζοντας με καρδιά και πνεύμα μαχητή, παρά τα λάθη τακτικής που κάναμε λόγω της έλλειψης συγκέντρωσης εξαιτίας του καταστροφικού τρόπου παιχνιδιού των αντιπάλων. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για την επίτευξη του στόχου μας. Ευχαριστώ τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο και αποτέλεσε τον 7ο παίκτη της ομάδας "

Η σύνθεση: Σαμαλής, Μπατσαράς, Τσίρκος, Γερομιχαλός, Καραγιάννης, Χρυσικός, Καλιακός, Ματσαρίδης, Πάπας, Γρηγοριάδης, Γιατσίδης Απ, Αλεξίου.

Τα άλλα αποτελέσματα:
ΑΣ Μακεδονικός - ΜΓΣ ΑΕ Κομοτηνής 3-2
ΑΣ ΕΛΠΙΣ - ΣΠΑ Καρδίτσας 3-0
ΜΑΣ Νίκη - ΓΣ Ηρακλής 2-3
ΑΠΣ Αίας - ΧΑΝΘ 3-1
ΓΕ Αλεξανδρούπολης - Πήγασος Πολίχνης 3-1

8η αγωνιστική U17 ΕΠΣΜ: Αγροτικός Αστέρας - Πιερικός 1-2

Σε ένα δύσκολο παιχνίδι η ομάδα Κ17 του Πιερικού πήρε μια σπουδαία νίκη με 2-1 έναντι της πολύ καλής ομάδας του Αγροτικού Αστέρα και μείωσε την απόστασή της από την κορυφή έχοντας πάντα έναν αγώνα λιγότερο.

Η ομάδα του Άγγελου Κούτου έδειξε περισσότερη φρεσκάδα στον αγωνιστικό χώρο σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική και κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη. Οι «μελανόλευκοι» προηγήθηκαν με τον Παγώνη, ο Αγροτικός Αστέρας ισοφάρισε, αλλά οι πιτσιρικάδες του Πιερικού σκόραραν για τη νίκη με τον Μπαϊράμη, 2 λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης!

Το ματς:
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αγροτικό Αστέρα να προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο, όμως ο Πιερικός είχε πολύ καλό στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο, μη επιτρέποντας στους αντιπάλους να πιέσουν.
Οι παίκτες του Πιερικού, μάλιστα, ήταν αυτοί που απείλησαν για πρώτη φορά, όταν ο Ρούντο σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Ο Πιερικός συνέχισε να πατάει καλύτερα και άρχισε να δημιουργεί ρήγματα στην αριστερή πλευρά του Αγρ. Αστέρα με τους Μτσεντλισβίλι και Αλμπέρη. Ο Αγροτικός Αστέρας είχε κάποιες ευκαιρίες με μακρινά σουτ που δεν ανησύχησαν την άμυνα του Πιερικού, δημιουργούσαν όμως προβλήματα κυρίως από τις στημένες φάσεις όπου υπερτερούσαν σε ύψος.

Το 1-0:
Το γκολ σημείωσε ο Παγώνης στο 20' μετά από δυναμική διείσδυση από την δεξιά πλευρά του Μτσεντλισβίλι, πέρασε δύο αντιπάλους και στη συνέχεια εκτέλεσε συρτή σέντρα ενώ ο ανερχόμενος Ζώβληκας άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του παρασύροντας αμυντικούς και τερματοφύλακα επάνω του.

Στη συνέχεια η μπάλα φτάνει στον Παγώνη που με πλασέ έστειλε τη μπάλα στην άδεια εστία, σημειώνοντας το 1-0.

Το 1-1:
Πριν τελειώσει το ημίχρονο ήρθε η ισοφάριση για τον Αγρ. Αστέρα, που μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά η μπάλα κατευθύνθηκε στο δεύτερο δοκάρι όπου δύο παίκτες του Αγρ. Αστέρα βρέθηκαν αμαρκάριστοι και χωρίς δυσκολία ο πρώτος με δυνατή κεφαλιά κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπουροζήκα, σημειώνοντας το 1-1.

Δεύτερο Ημίχρονο:
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο, παρουσιάζοντας την ίδια εικόνα, με τις δύο ομάδες να δίνουν σκληρές μάχες στο χώρο του κέντρου με πολλές μονομαχίες και πολλά φάουλ, τον Πιερικό να προσπαθεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις από τα άκρα και τον Αγρ. Αστέρα να απειλεί με τις στημένες μπαλιές.

Λίγες ήταν οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα τελείωνε ισόπαλο όπως και η αναμέτρηση του πρώτου ημιχρόνου. Αλλά οι παίκτες του Πιερικού είχαν άλλη άποψη για το τελικό αποτέλεσμα και στα τελευταία λεπτά δημιούργησαν φάσεις για γκολ.

Το 2-1:
Στο 78' σε μια όμορφη και αποτελεσματική αντεπίθεση η μπάλα βρέθηκε στον Παγώνη στην αριστερή πτέρυγα ο οποίος με γρήγορη σέντρα βρήκε τον Μπαϊράμι αμαρκάριστο από δεξιά στο χώρο μεταξύ μικρής και μεγάλης περιοχής και αυτός με μονοκόμματο βολέ έστειλε τη μπάλα στο αντίθετο παραθυράκι αφήνοντας άγαλμα τον τερματοφύλακα του Αγρ. Αστέρα, σημειώνοντας το 2-1.

Τα τελευταία 2 λεπτά ήταν για γερά νεύρα, κερδισμένο κόρνερ για τον Αγρ. Αστέρα όπου βρέθηκαν όλοι οι παίκτες του μαζί με τον τερματοφύλακα τους σε μια προσπάθεια να ισοφαρίσουν αλλά η ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη και στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, ο Σιρανίδης βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Αγρ. Αστέρα αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχείρησε έξω από τη μεγάλη περιοχή βρήκε το πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και κατέληξε άουτ.

Σύνθεση: Μπουροζήκας, Αλμπέρης, Κουκοδήμος, Γκαράτζιας, Φωτιάδης (Χιονίδης), Μάρκου, Ρούντο, Παγώνης, Ζώβληκας (Μπαϊράμι), Τόσκας (Σιρανίδης), Μτσεντλισβίλι (Κωστίδης).

Δηλώσεις μετά τον αγώνα με τους Τιτάνες Παλαμά (Video)

Στέλιος Χατζηιωάννου: «Είναι γεγονός ότι πετύχαμε μια νίκη καθαρή και δίκαιη απέναντι σε έναν αντίπαλο με υψηλούς στόχους»

Μετά τον αγώνα του Πιερικού Αρχελάου με τους Τιτάνες Παλαμά που έγινε στην Κατερίνη, ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Στέλιος Χατζηιωάννου στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.pierikosbc.gr έκανε την παρακάτω δήλωση:

Στέλιος Χατζηιωάννου - προπονητής Πιερικού Αρχελάου: «Είναι γεγονός ότι πετύχαμε μια νίκη καθαρή και δίκαιη απέναντι σε έναν αντίπαλο με υψηλούς στόχους. Η νίκη μάλιστα ήρθε έπειτα από μια πολύ καλή και πειστική εμφάνιση, παρόλο που αγωνιστήκαμε χωρίς τον Πρισκομάτη και με τραυματίες τον Νίκο και τον Κώστα Παπαδόπουλο. Πρέπει ωστόσο να ελέγξουμε τον ενθουσιασμό των συνεχόμενων νικών και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι με το Φοίνικα Λάρισας. Είναι μια έμπειρη και ποιοτική ομάδα, που μετράει και αυτή το δικό της σερί νικών. Προέρχεται από νίκη μέσα στην Πάτρα και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση ».

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Volley: Νίκη για τους Άνδρες, ήττα για τις Γυναίκες

Φωτό αρχείου
Μετά από ένα δυνατό παιχνίδι με συγκλονιστικό φινάλε, οι άνδρες του Πιερικού κέρδισαν με 3-1 σετ (ξανά με ανατροπή!) και τον Ζαφειράκη Νάουσας, κράτησαν το απόλυτο στην έδρα τους και συνεχίζουν να βρίσκονται στην 3η θέση του Γ' ομίλου της Α2 κατηγορίας, μόλις 3 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Ηρακλή !!!

Οι γυναίκες έπαιξαν καλά σήμερα ειδικά στο 3ο σετ, το οποίο έφτασαν μια... ανάσα να το πάρουν, αλλά έχασαν τελικά με 3-0 από τον Άρη Θεσσαλονίκης.

Το 2/2 έγινε στους αγώνες των ακαδημιών, με τους έφηβους να κερδίζουν με 3-0 σετ τον Αριστοτέλη Σκύδρας και τις παγκορασίδες με το ίδιο σκορ τη Νίκη Αιγινίου !!

ΕΠΣΜ Παίδων: Φοίνικας Πολίχνης - Πιερικός 1-2

Άλλη μια νίκη κατέκτησε το παιδικό τμήμα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ το Σάββατο που πέρασε, νίκησε τον ΦΟΙΝΙΚΑ ΠΟΛΙΧΝΗΣ στο γήπεδο της Ηλιούπολης για την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου με σκορ 2-1.
 
Ο αγώνας ήταν αρκετά καλός και η ομάδα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της και έκανε τρεις τέσσερις καλές ευκαιρίες να πετύχει πρώτη γκολ, σε μια απ΄ αυτές πέτυχε το γκολ όταν ο ΤΟΥΛΙΚΑΣ με φοβερό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ έπαιξε πιο συντηρητικά και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να πετύχει και δεύτερο τέρμα πράγμα που το πέτυχε όταν μετά από μεγάλη πάσα ακριβείας του ΑΓΓΕΛΗ ο ΡΟΥΝΤΟΣ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και αφού ντρίπλαρε τον αμυντικό του ΦΟΙΝΙΚΑ πλάσαρε τον τερματοφύλακα και έγραψε το 2-0.

Στα τελευταία λεπτά η ομάδα του ΦΟΙΝΙΚΑ κέρδισε πέναλτυ όμως ο τερματοφύλακας
της ομάδας του ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΡΑΝΤΟΣ απέκρουσε με εξαιρετική προσπάθεια. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους μικρούς του ΠΙΕΡΙΚΟΥ νικητές συνεχίζοντας ένα σερί νικών τις τελευταίες αγωνιστικές.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ: ΡΑΝΤΟΣ-ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ-ΤΟΥΛΙΚΑΣ-ΑΓΓΕΛΗΣ-.ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΑΤΣΑΡΑΣ-ΦΟΡΤΟΜΑΡΗΣ-ΜΗΤΡΑΚΑΣ[ΜΠΟΥΣΜΑΛΗΣ]-ΝΑΡΙΝΟΓΛΟΥ[ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ]-ΤΡΑΧΙΔΗΣ[ΕΥΜΟΡΦΙΔΗΣ]-ΡΟΥΝΤΟΣ[ΜΑΥΡΙΔΗΣ].

Επίσης την ΚΥΡΙΑΚΗ με παίκτες πού δεν έπαιξαν το Σάββατο και με λίγους που αγωνίστηκαν στην Θεσσαλονίκη σε φιλικό αγώνα ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ νίκησε το παιδικό τμήμα του ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ με 2-0.

Τα γκολ της νίκης πέτυχε ο NΑΡΙΝΟΓΛΟΥ.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΛΗΣ[ΛΑΙΟΣ]-ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ[ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ]-ΑΓΓΕΛΗΣ-ΜΠΟΥΚΛΑΣ-ΕΥΜΟΡΦΙΔΗΣ[ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ]-ΜΑΥΡΙΔΗΣ[ΝΤΟΝΤΑ]-ΦΟΡΤΟΜΑΡΗΣ[ΜΗΤΡΑΚΑΣ]-ΣΚΑΜΑΓΚΑΣ[ΚΑΡΑΣΙΝΣΚΙ]-ΗΛΙΑΔΗΣ-[ΡΟΥΝΤΟΣ]-ΝΑΡΙΝΟΓΛΟΥ[ΚΕΛΕΡΟΓΛΟΥ] 

7η αγωνιστική Β΄ Εθνικής μπάσκετ (Βόρειος όμιλος): Πιερικός Αρχέλαος - Τιτάνες Παλαμά 82-72

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2014-15 
Α ΓΥΡΟΣ - 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ακόμη μια πολύτιμη νίκη -και μάλιστα την τέταρτη συνεχόμενη- πέτυχε στην Κατερίνη ο Πιερικός Αρχέλαος. Κέρδισε τους μαχητικούς Τιτάνες Παλαμά με 82-72, σε ένα πολύ καλό παιχνίδι που το παρακολούθησαν πολλοί φίλαθλοι, τόσο από την Κατερίνη, όσο και από τον Παλαμά.

Ο Πιερικός Αρχέλαος αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματισμένο Αναστάση Πρισκομάτη και οι Κώστας Παπαδόπουλος και Νίκος Παπαδόπουλος που έπαιξαν με αυταπάρνηση ήταν και αυτοί τραυματισμένοι.

Ήταν αναμφισβήτητα το καλύτερο εντός έδρας έως τώρα παιχνίδι, με ισορροπία αμυντικά και επιθετικά και με μπροστάρηδες τους Γκοντόπουλο και Ασημάκη, αλλά και με την πολύ καλή όλων, ανεξαίρετα, εμφάνιση.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 41 - 30, 63-49, 82-72.

Διαιτητές ήταν οι κ. κ. Παπαγερίδης και Ντούρας.

Οι συνθέσεις:

Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Παρμακτσίδης, Κολαξίδης, Γκοντόπουλος 19 (3), Παπαδόπουλος Κ. 5 (1), Χριστοδούλου 10 (1), Ταρενίδης, Καραγιάννης 2, Αμπαράς 9 (2), Ασημάκης 18 (4), Σπυρόπουλος 11 (1), Παπαδόπουλος Ν., Οικονόμου 8

Τιτάνες Παλαμά (Χαντζιάρας): Ψαρόπουλος 6, Τριανταφύλλου 3 (1), Λίτσο 11 (3), Γεωργαντσάς `10 (2), Πανταζής, Κουτίνας 21, Βουργιώτης, Σακελλαρίου, Μαλτέσιος 18, Κουσιαντζάς, Φούντας 3 (1), Πελίγκος.

Τα άλλα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής: ΧΑΝΘ - Στρατώνι 87-82 (61-61 κ.αγ), Άργος Ορεστικού - Ασπίς Ξάνθης 87-67, Προμηθέας Π. - Φοίνικας Λαρ. 74-75, Κομοτηνή - Αίαντας Ευόσμου 58-63, Αργοναύτης - Ανατόλια 72 έως 67, Πευκοχώρι - Μαχητές Δόξας Π. 72-91.

Η επόμενη αγωνιστική (Κυριακή 30/11/2014): Ασπίς Ξάνθης - ΧΑΝΘ, Τιτάνες Παλαμά - Άργος Ορεστικό, Φοίνικας Λάρισας - Πιερικός Αρχέλαος, Προμηθέας Πατρών - Κομοτηνή, Στρατώνι - Αργοναύτης, Ανατόλια - Πευκοχώρι, Μαχητές Δόξας Πεύκων - Αίας Ευόσμου.

Η βαθμολογία: Μαχητές Δόξα Πεύκων 14, Πευκοχώρι 13, Προμηθέας 12, Αργοναύτης Καλ. 12 Φοίνικας Λάρισας 12, Πιερικός Αρχέλαος 11, Τιτάνες Παλαμά 11, Ανατόλια 10, Αίας Ευόσμου 10, Αργος Ορεστικό 10, ΧΑΝΘ 9, Στρατώνι 8, Ασπίδα Ξ. 8, Κομοτηνή 7

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Πιερικός - Ζαφειράκης Νάουσας το Σάββατο & Πιερικός - Άρης Θεσ/νίκης την Κυριακή, στην Κατερίνη


Φιλικό παιχνίδι: Πιερικός - Νίκη Βόλου 0-1

Φιλικό «διπλό» για την Νίκη Βόλου που κέρδισε στην Κατερίνη τον Πιερικό με 1-0.

Το παιχνίδι ήταν μια καλή ευκαιρία για τον Παναγιώτη Τζαναβάρα, να δει αγωνιζόμενους τους παίκτες του. Στα ευχάριστα η επιστροφή των Ροτζέριο και Ίβενς, ενώ αγωνίστηκαν και παίκτες όπως οι Παπουτσογιαννόπουλος, Κανταρτζής, Αναστασόπουλος, Μέτσε, Αργυρίου, Κορέτα, που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχή

Μέτριο σε γενικές γραμμές το παιχνίδι. Άλλωστε και οι δύο προπονητές πειραματίστηκαν σε σχήματα και συστήματα.

Κεφάτος από πλευράς Νίκης, ήταν ο Τσιάρας, καθώς στο πρώτο ημίχρονο που αγωνίστηκε έχασε τρεις ευκαιρίες για να σκοράρει

Στο 78 ο Νικλητσιώτης έβγαλε ωραία τη σέντρα, με τον Κορέτα εν κινήσει να πιάνει ένα δυνατό σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας του Παπατολίκα και να ανοίγει το σκορ.

Οι συνθέσεις:

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Πατσιογεώργος, Ντόσης, Λαμπάκης, Ντόϊκιτς, Σεντεμέντες, Σπάσιτς, Ελιομάρ, Μάρκοβιτς (35 'Μυστακίδης), Γιαννούλης Σταματής, Τσιάρας

Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι: Παπατολίκας, Κρουσταλέλης, Κοντούλης, Πεϊκος, Κατσαβάς, Παλιάτσος, Αλεξίου, Μανίκας, Μπουζούκης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Ταϊρης, Ίβενς, Καρασαλίδης, Σταμπολζίεφ, Παπουτσογιαννόπουλος, Κανταρτζής, Λάουξ, Κοτσαρίδης, Ροτζέριο, Αναστασόπουλος, Τζιώρας

Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι: Ταμπάκης, Μουζακίτης, Κυζιρίδης, Νικλητσιώτης, Τσουκάνης, Μέτσε, Γιαννιτσάνης, Κορέτα, Αργυρίου, Σκούρτης, Μαρινάκης

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Volley: Νίκες για Έφηβους & Παγκορασίδες

ΕΦΗΒΩΝ: ΕΔΕΣΣΑΙΚΗ-ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-3
ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ - ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 0-3

Νικηφόρα ξεκίνησαν οι παγκορασίδες του Πιερικού το πρωτάθλημα, καθώς κέρδισαν μέσα στην Αλεξάνδρεια την τοπική ομάδα με 3-0 σετ. Η ομάδα της Αλεξάνδρειας κοντράρισε την ομάδα του Πιερικού μόνο στο 1ο σετ μέχρι τον 10ο πόντο, καθώς στη συνέχεια η ομάδα του Πιερικού ανεβάζοντας απόδοση «καθάρισε» εύκολα το παιχνίδι. Τα κορίτσια του Πιερικού έπαιξαν, όσο χρειάστηκε για να πετύχουν μια καθαρή νίκη, ενώ ο Κ.Σαρρής χρησιμοποίησε όλες τις παίκτριες και στα 3 σετ.

Η σύνθεση: Γκόλτσιου, Καρύδη, Ανθιμίδου, Τσιγκαροπούλου, Χρυσίδου, Καλαμάρα, Παπαδοπούλου, Κωνσταντινίδου, Κακάλη.

Με νίκη συνέχισαν το πρωτάθλημα και οι Έφηβοι του Πιερικού καθώς επικράτησαν μέσα στην Έδεσσα της Εδεσσαϊκής με 3-1 σετ πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση. Οι παίκτες του Πιερικού δεν έπαιξαν σε κανένα σημείο του αγώνα σύμφωνα με τις δυνατότητες τους, αλλά παρόλα αυτά κέρδισαν το παιχνίδι.

Η σύνθεση: Θεοχάρης, Γιατσίδης Απ, Γιατσίδης Δ, Λαζαρίδης, Τολιάς, Παπαδόπουλος, Παπαδημητρίου.
         
Ο Πιερικός με τις ομάδες Ανδρών-Γυναικών που αγωνίζονται στην Α2 Εθνική κατηγορία, κάνοντας γνωστό το βόλεϊ της Κατερίνης σε όλο το πανελλήνιο, δείχνει να συνεχίζει την βαριά παράδοση που έχει και στα τμήματα υποδομής με τα πολλά πρωταθλήματα που έχει κερδίσει, βάζοντας τις βάσεις για ακόμη μεγαλύτερες και υψηλότερες επιτυχίες αφού η άριστη οργάνωση σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα, τόσο σε διοικητικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο αποτελούν τα εχέγγυα για την υλοποίηση όλων αυτών των επιτυχιών.

Πιερικός Αρχέλαος - Τιτάνες Παλαμά, την Κυριακή στον Σιδηροδρομικό Σταθμό

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 
Την Κυριακή στην Κατερίνη στις 5 μμ

Τους Τιτάνες Παλαμά Καρδίτσας υποδέχεται την Κυριακή ο Πιερικός Αρχέλαος, ο οποίος με τις τρεις συνεχόμενες νίκες άρχισε να δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο και έτσι συμμετέχει δυναμικά στο φετινό δύσκολο -και πάλι- πρωτάθλημα της Β εθνικής κατηγορίας.

Το κυριακάτικο παιχνίδι θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον από όλες τις πλευρές, αφού οι φιλοξενούμενοι έχουν δείξει μια μαχητικότητα και διεκδικητικότητα και οι γηπεδούχοι μια ξεχωριστή δυναμική και αποφασιστικότητα.

Έτσι οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στο κλειστό γυμναστήριο του Σιδ. Σταθμού θα απολαύσουν και πάλι έναν δυνατό αγώνα.

Διαιτητές ορίσθηκαν οι κ.κ. Παπαγερίδης και Ντούρας ενώ κομισάριος ο κ. Νίκος Βάτσιος.

Τέλος, για τον αγώνα οι καλαθοσφαιριστές του Πιερικού Αρχελάου Διονύσης Καραγιάννης, Θόδωρος Κολαξίδης και Θόδωρος Οικονόμου, δήλωσαν:

Διονύσης Καραγιάννης: «Η νίκη την περασμένη Κυριακή στην Ξάνθη ήταν μεγάλη και σημαντική και επιτεύχθηκε σε ένα δυνατό παιχνίδι που το ήθελε πολύ η ομάδα μας, γεγονός που μας βοηθάει πολύ στη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος. Αν και είχαμε τον έλεγχο του σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, πάλι το παιχνίδι κρίθηκε στο τέλος και στις λεπτομέρειες. Όμως δείξαμε χαρακτήρα και η ομάδα ανταπεξήλθε στα δύσκολα για μία ακόμη φορά. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι με τους Τιτάνες Παλαμά. Όπως πάντα δουλεύουμε σκληρά και θέλουμε τον κόσμο να είναι δίπλα μας για να μας βοηθήσει να πετύχουμε άλλη μία σημαντική νίκη ».

Θόδωρος Κολαξίδης: «Παίζουμε με μια ομάδα πολύ καλή με έμπειρους παίκτες και ένα δυνατό σύνολο. Προέρχονται από ένα άτυχο αποτέλεσμα. Εμείς από τη δική μας την πλευρά είμαστε σε ανοδική πορεία, έχουμε τρία συνεχόμενα νικηφόρα αποτελέσματα και θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε την έδρα μας. Η προετοιμασία για το Κυριακάτικο παιχνίδι συνεχίζεται πολύ καλά και θα προσπαθήσουμε για ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα. Εύχομαι ο κόσμος σε ένα ακόμη παιχνίδι να είναι δίπλα μας και να μας δώσει έτσι ώθηση για τη σκληρή συνέχεια του πρωταθλήματος ".

Θόδωρος Οικονόμου: «Θα είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι που έχουμε παίξει μέχρι σήμερα. Δουλεύουμε όλη την εβδομάδα σκληρά για να ανταποκριθούμε σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, αφού προερχόμαστε από τρεις σερί νίκες και θα παλέψουμε για την τέταρτη. Επίσης θα χρειαστούμε και πάλι την βοήθεια του κόσμου μας, ο οποίος δεν μας έχει αφήσει ποτέ και τον ευχαριστούμε πολύ ».

● Για το κυριακάτικο παιχνίδι την υποστήριξή τους εξέφρασαν και ο χορηγοί του Πιερικού Αρχελάου κ.κ. Μανώλης Μαϊμάρης και Γιώργος Πάτσιος, οι οποίοι στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.pierikosbc.gr έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:

Μανώλης Μαϊμάρης - συνιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου "Μολύβι και Χαρτί": "Μετά το θρίαμβο απέναντι στην Ασπίδα Ξάνθης, η ομάδα μας ευελπιστεί να συνεχίσει τις επιτυχημένες εμφανίσεις της, αυτή τη φορά απέναντι στους Τιτάνες Παλαμά. Την Κυριακή θα είμαστε στο γήπεδο για να τη στηρίξουμε και να αποδείξουμε ότι το «Ευ αγωνίζεσθαι» πρέπει να κυριαρχεί όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου των σημερινών ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων μας. Εμείς θα είμαστε πάντα κοντά στον Πιερικό Αρχέλαο, για να στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες. Καλή επιτυχία και πάλι στην αγαπημένη μας ομάδα ".

Γιώργος Πάτσιος - ιδιοκτήτης της "ΠΑΤΣΙΟΣ - HELLA MULTITRANS" και αντιπρόσωπος των ΕΛΤΑ Courier: "Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση βλέπουμε την πολύ καλή πορεία του ιστορικού Πιερικού Αρχελάου, γεγονός που δίνει σε όλους μια χαρά. Η προσφορά του Πιερικού Αρχελάου τόσο με τις ομάδες του σε όλα τα πρωταθλήματα, εθνικά και τοπικά, καθώς και με τα τμήματα της ακαδημίας του, είναι αξιοζήλευτη και αναμφισβήτητα είναι και κοινωνική, αφού δίνεται η ευκαιρία σε εκατοντάδες νέους σα αθλούνται σε ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον , Όσο για το επικείμενο παιχνίδι εύχομαι να πετύχουμε ακόμη μία νίκη και να πάμε ακόμη πιο ψηλά και σ αυτούς τους δύσκολους καιρούς τη χαρά την έχουμε ανάγκη. Μπράβο στα παιδιά ".

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

To αναλυτικό πρόγραμμα & οι διαιτητές της 6ης αγωνιστικής της Α2 Volley Ανδρών & Γυναικών (Γ΄ όμιλος)

Α2 Ανδρών
3ος Όμιλος
6η αγωνιστική

Σάββατο 22/11/2014
Ευόσμου, ώρα 20:00: ΑΠΣ Αίας- ΧΑΝΘ, Δανιηλίδου-Κυριακόπουλος
ΔΑΚ Αιγινίου: 19.00, ΜΑΣ Νίκη - ΓΣ Ηρακλής, Μπουγιούκας-Μπέλλος + Γραμματεία
Νεάπολης, ώρα 17:30: ΑΣ Μακεδονικός - ΜΓΣΑΕ Κομοτηνής, Παπακοσμάς-Σιμίδης
Ι.Λεμονίδης, ώρα 18:00: ΑΣ ΕΛΠΙΣ - ΣΠΑ Καρδίτσας, Μπόμπορας-Λιοτόπουλος
Β ΔΑΚ Κατερίνης, ώρα 20:00: ΣΦΚ Πιερικός - ΕΓΣ Ζαφειράκης, Τσαμουρτζής-Πορτοκαλίδης + Γραμματεία
Κυριακή 23/11/2014
Αλεξ / λης, ώρα 18:00: ΓΕ Αλεξανδρούπολης - Πήγασος Πολίχνης, Ιωαννίδης-Στάικος

Α2 Γυναικών
3ος Όμιλος
6η αγωνιστική
 
Σάββατο 22/11/2014
Δ.Κραχτίδης, ώρα 18:00: ΣΦΒ Ερμής - ΑΣΚ Λαγκαδάς, Κυριακίδης-Σαμσαρής
Ιωαννίνων, ώρα 20:00: ΑΟ Ηρακλής Ιωαννίνων - ΑΠΣ Αίας, Παπαγεωργίου Αχ.-Χουλιαρόπουλος
Κυριακή 23/11/2014
Β ΔΑΚ Κατερίνης 16:00: ΣΦΚ Πιερικός - ΑΣ Αρης, Μπουκουβάλα-Στεργιόπουλος Αλ + Γραμματ .
Κονταξοπούλειο, 18:00 ΔΑΣ Ωραιοκάστρου - ΑΣ Ελπις, Γιώγιου-Δαλκιράνης
ΔΑΚ Πολίχνης, ώρα 18:00: Πήγασος Πολίχνης - ΑΠΣ Ναύαρχου Βότση, Ισκάς-Κοτέλης
ΕΑΚ Σταυρούπολης, ώρα 18:00: ΕΟ Σταυρούπολης - ΜΑΣ Νέα Γενιά, Τσιούλα-Πεχλίδης

Το αναλυτικό πρόγραμμα & οι διαιτητές της 7ης αγωνιστικής της Β΄ Εθνικής μπάσκετ (Βόρειος όμιλος)

Κυριακή 23 Νοεμβρίου:

ΧΑΝΘ 17:00 ΧΑΝΘ-Στρατώνι Κατωτικίδης-Δημάδης (Σακελλαρίου)
Άργους Ορ. 17:00 Άργος Ορ.-Ασπίς Ξάνθης Δεληγιαννίδης-Φούτζηλας (Βόντζας)
ΣΣ Κατερίνης 17:00 Πιερικός Αρχ.-Τιτάνες Παλαμά Παπαγερίδης-Ντούρας (Βάτσιος)
ΕΑ Πατρών 17:00 Προμηθέας-Φοίνικας Λάρ. Τσώνος Β.-Καρδάρης (Κωστής)
Κομοτηνή 17:00 Κομοτηνή-Αίας Ευόσμου Πιτσίλκας Μ-Ξέρας (Γκουρτζελίδης)
Καλαμαριάς 17:00 Αργοναύτης-Ανατόλια Τζιβελεκίδου-Δαμίγος (Βαφείδης)
Ν.Μουδανιών 17:00 Ευρώπη Πευκ.-Μαχητές Δόξα Π. Γερακίνης-Παργιανόπουλος (Θωμόπουλος)

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΣΦΙΠ: Συναγωνισμός στις επιτυχίες - Συνωστισμός στις κερκίδες!

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συγκυρία διαρκών επιτυχιών καταγράφουν τη φετινή χρονιά (και όχι μόνο) στα τμήματα, του μπάσκετ ο ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος και του βόλεϊ ο ΣΦΚ Πιερικός.

Οι επιτυχίες τους αυτές είναι συνέχεια της πολύ καλής περσινής τους περιόδου, αλλά και απόρροια της συστηματικής και εποικοδομητικής δουλειάς που γίνεται σ' όλες τις ηλικιακές κατηγορίες των δύο Πιερικών Συλλόγων.

Η ανανεωμένη ανδρική ομάδα μπάσκετ του Πιερικού Αρχέλαου διεκδικεί για άλλη μια χρονιά τον τίτλο της πρωταγωνίστριας ομάδας στο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα της Β 'Εθνικής, με τη αξίωση να διευρύνει περαιτέρω το σερί των τριών συνεχόμενων νικών της. Ο φίλαθλος κόσμος της Πιερίας δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Πιερικός Αρχέλαος είναι το μπασκετικό εκκολαπτήριο πολλά υποσχόμενων αθλητών παγκόσμιας εμβέλειας, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του Γιώργου Τσαλμπούρη, ο οποίος από το φετινό καλοκαίρι αγωνίζεται στο Αμερικανικό κολεγιακό πρωτάθλημα, με τη φανέλα του Iowa State Πανεπιστήμιο!

Η νεοφώτιστη ανδρική ομάδα βόλει του Πιερικού μπήκε με φόρα στα «βαθιά νερά» του 3ου ομίλου της Α2 και με περίσσια αυτοπεποίθηση, δύναμη και θράσος, φιγουράρει στις πρώτες θέσεις τις βαθμολογίας, κατακτώντας τέσσερις νίκες στις πρώτες πέντε αγωνιστικές!

Προτρέπουμε λοιπόν τον φίλαθλο κόσμο της Κατερίνης και της Πιερίας γενικότερα, να δηλώνει αδιάκοπα «παρών» στις αγωνιστικές εκδηλώσεις των ομάδων και με την ενεργό συμμετοχή του να υποστηρίξει με θέρμη τις σπουδαίες εμφανίσεις του μεγαλύτερου εκπροσώπου της Πιερίας: ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΜΑΣ!

Από τον ΣΦΙΠ (www.pierikos.info)

Οι προσεχείς αγώνες του Πιερικού Αρχελάου στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αγώνας της ανδρικής ομάδας με τους Τιτάνες Παλαμά!

Οι αγωνιστικές ομάδες του Πιερικού Αρχελάου το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, συμμετέχουν στα παρακάτω επίσημα πρωταθλήματα:

- Ανδρικό - Β Εθνική - Β όμιλος, Α γύρος, 7η αγωνιστική. Κυριακή 23/11/2014, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 17,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΓΣ Τιτάνες Παλαμά.

- Εφηβικό - Α όμιλος, Α γύρος, 4η αγωνιστική. Δευτέρα 24/11/2014, Β ΔΑΚ, ώρα 18.00 / ΑΕ Βατανιακός Σάρισα - ΣΦΚ Κατερίνη 2008.

- Παίδων - Β όμιλος, Α γύρος, 7η αγωνιστική. Κυριακή 23/11/2014, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 10,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΑΟΚ Αιγινιακός.

- Νεανίδων - Β γύρος, 1η αγωνιστική. Κυριακή 23/11/2014, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού, ώρα 12.00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΑΓΕ Πιερίας και

- Κορασίδων - Α όμιλος, Α γύρος, 3η αγωνιστική. Σάββατο 22.11.2014, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 12,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΠΑΣ Αετός Κιλκίς.

Τα αποτελέσματα του Πιερικού Αρχελάου στους αγώνες της ΕΚΑΣΚΕΜ

Το περασμένο Σαββατοκύριακο έγιναν οι παρακάτω αγώνες:

Εφηβικό πρωτάθλημα: ΣΦΚ Κατερίνη 2008 - ΑΟΚ Αιγινιακός 56-43
Α γύρος - 3η αγωνιστική.
Δεκάλεπτα: 17-9, 30-22, 43-33, 56-43.
Διαιτητές: Τσολογιάννης - Γιαννόπουλος.

Οι συνθέσεις:

ΣΦΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2008 (Χρυσίδης): Τσιρογιάννης 28, Πολυχρόνης 10, Ζιώγας 4, Καρατόλιος 4, Κατηρτζίδης 4, Χατζηλάμπρου 2, Ταβαντζής 2, Μακρής 2, Μητσαλάς, Τζιοβάρας, Πόντικας, Γρηγοριάδης.

Α.Ο.Κ. ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Λοτζανιώτης): Βουτσάς 9, Βουλτσίδης 20, Τσικούρας 3, Κοντόπουλος 2, Γκακούδης 2, Καποδίστριας 4, Καλλιγάς, Κοντόπουλος Ζ. , Μπλούσι, Κορνελάκης, Γαϊτατζής.

Η ομάδα του ΣΦΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2008 αγωνίζεται με αθλητές γεννηθέντες του 2000 (παμπαίδες).

Παιδικό πρωτάθλημα: ΓΑΣ Βαφύρας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 34-88
Α γύρος - 6η αγωνιστική.
Δεκάλεπτα: 6-20, 13-42, 25-63, 34-88.
Διαιτητής: Χατζημπαλίδης.

Οι συνθέσεις:

ΓΑΣ Βαφύρας (Σαραπτσής): Στρατηγός 14 (1), Γάκης Χ, Παρασκευαϊδης Η. 2, Ζαμάνης 14, Γάκης Δ., Παπαστεργίου, Σαραπτσής, Μπέης, Παρασκευαϊδης Γ. 2, Σαμαράς 2, Μανάκος, Στέρκου.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Σουκάρας 10, Ζιάκος 5, Μουρίκας 4, Τζαμακλής 2, Ράλλης 13, Τζουνίδης Ν. 4, Παπανικολάου 11, Τσιλιγγαρίδης 19, Φανούλης 2, Βαβατσιούλας 6, Τζουνίδης 12

Πρωτάθλημα νεανίδων: ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - Πανεδεσσαϊκός 53-41
Α γύρος - 5η αγωνιστική.
Δεκάλεπτα: 11-6, 26-19, 36-26, 53-41,
Διαιτητές: Χαρακλιάς Δ. - Σιαμάτρας Β.

Οι συνθέσεις:

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Ζουγκουρίδου) Σότο 10 Γελαστοπούλου, Θεοδωρίδου 2 Συροπούλου 2 Ακριτίδου 4 Γκοτζαμάνη 7 1), Μυστρίδου 5 Πάπα 15 (1), Ηρακλείδου, Βαϊδου, Χατζούλη 8

ΑΣ Πανεδεσσαϊκός (Μίλτσης) Λυμπάρη, Ιωαννίδου 12 Μποζίνη 7 (1), Παζάρκα 2 Σιαντή 3 Σιβένα 13 (1), Κίκου 4ο

Πρωτάθλημα κορασίδων: ΑΟΚ Βέροιας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 24-73
Α γύρος - 2η αγωνιστική.
Δεκάλεπτα: 5-25, 8-39, 14 - 53, 24 - 73.
Διαιτητής: Κονογιάννης Η.

Οι συνθέσεις:

ΑΟΚ Βέροιας (Τούσας): Καραγιάννη, Τσανακτσίδου, Παπαβασιλείου, Καρυπίδου, Τεγούση, Ρουμελιώτη 2, Χατζηλευτέρη, Ρέντζιου, Ασιατίδου 22, Μάντσιου, Ναμίδου, Τσιτάκη.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Ζουγκουρίδου): Θεοδωρίδου 12, Πουρσανίδου 6, Γελαστοπούλου 4, Τριγώνη 4, Ηρακλείδου 4, Γκοτζαμάνη 21, Μπαγκλαρίδου 4, Δημητριάδου 8, Καραμέλλιου 4, Βαϊδου 6ο

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Δηλώσεις μετά τον αγώνα με την Ασπίδα Ξάνθης

Στέλιος Χατζηιωάννου: «Είναι δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε ανοδική πορεία»

Μετά τον αγώνα του Πιερικού Αρχελάου με την Ασπίδα Ξάνθης που έγινε στην Ξάνθη, ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Στέλιος Χατζηιωάννου στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.pierikosbc.gr έκανε την παρακάτω δήλωση:

Στέλιος Χατζηιωάννου - προπονητής Πιερικού Αρχελάου: «Από το νικηφόρο αυτό παιχνίδι κρατάμε τη νίκη αλλά και την πολύ καλή εμφάνιση στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Είναι επίσης σημαντικό ότι η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και ανταπεξήλθε στις δύσκολες καταστάσεις σε έναν ακόμη αγώνα. Είναι δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε ανοδική πορεία, ωστόσο έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης, ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους της Ξάνθης για την άψογη φιλοξενία και να τους συγχαρούμε για την πολύ ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησαν καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Τώρα έχουμε μπροστά μας έναν ακόμη πολύ δύσκολο αγώνα με τους Τιτάνες Παλαμά και θα ήταν ιδανικό να συνεχίσουμε το σερί των νικών ».

3η αγωνιστική FL Νέων (Γ΄ όμιλος): ΣΦΚ Πιερικός - Απόλλων 1926 Καλαμαριάς 1-4 / Στιγμιότυπα (Video)


7η αγωνιστική U17 ΕΠΣΜ: Ακαδημία Γ. Κούδα - ΣΦΚ Πιερικός 0-1

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση για την ομάδα Κ17 του Πιερικού μετά από την αναβολή της 6ης αγωνιστικής.

Χωρίς να εντυπωσιάσει η ομάδα Κ17 του Πιερικού, έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Ακαδημίας Γ. Κούδας, που παρά του ότι βρίσκεται στην ουρά της βαθμολογίας, στα τελευταία της παιχνίδια παρουσιάζεται ιδιαίτερα αξιόμαχη.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης το σημείωσε ο Παγώνης.

Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίχτηκε ποιοτικό ποδόσφαιρο, ο Πιερικός δεν προσαρμόστηκε στο πλαστικό γήπεδο ούτε στο ρυθμό του παιχνιδιού, ενώ σε αντίθεση οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι, κατάφεραν να αποκλείσουν τους χώρους και προσπαθούσαν να απειλήσουν επιθετικά βομβαρδίζοντας με μπαλιές την περιοχή του Μπουροζήκα, περιμένοντας να εκμεταλευτούν τα λάθη των αμυντικών παικτών του Πιερικού, δημιουργώντας πολλά προβλήματα και σύγχυση στην ομάδα του Άγγελου Κούτου.

Αν και δεν μπορούσε να μπει στο παιχνίδι ο Πιερικός, δημιούργησε ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με τους Κυριάκο Ζώβληκα και Μάνο Παγώνη χάνοντας όμως τελικά τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Ο Ζώβληκας έχοντας τον τερματοφύλακα του Γ. Κούδα εξουδετερωμένο στο έδαφος και μόνο έναν αμυντικό να προστατεύει την εστία, πλάσαρε επάνω στον αμυντικό αντί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και λίγα λεπτά αργότερα ο Παγώνης δε μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την λάθος έξοδο του τερματοφύλακα του Γ. Κούδα, στέλνοντας τη μπάλα στην αγκαλιά του στην προσπάθειά του να πλασάρει από πάνω του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα άλλαξε για τον Πιερικό που ισορρόπησε το παιχνίδι με την είσοδο των Τόσκα, Χιονίδη, Καλεντερίδη Αμαραντίδη και Κωστίδη. Οι πρώτοι δύο που είναι και υψηλόσωμα παιδιά, βοήθησαν στο μέγιστο στο ψηλό παιχνίδι και έτσι έκοψαν την απειλή των στημένων φάσεων και τις μακρινές μπαλιές.

Η δύναμη ήταν το κύριο στοιχείο με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες για να σημειώσουν τέρμα, με την πιο καθαρή ευκαιρία να πέφτει στον Ζώβληκα όταν σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα αστόχησε να στείλει τη μπάλα στο τέρμα από το ύψος της μικρής περιοχής.

Το 1-0:
Η λύτρωση για τον Πιερικό ήρθε από τον Παγώνη. Ο επιθετικός έλυσε τον «Γόρδιο Δεσμό» με το γκολ που σημείωσε στο 65 '.

Εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Τόσκας σε εναέρια διεκδίκηση της μπάλας με αμυντικό, τσιμπάει με κεφαλιά τη μπάλα που βρίσκει τον Παγώνη σε πλεονεκτική θέση ο οποίος δε δυσκολεύτηκε από κοντινή απόσταση να πλασάρει τη μπάλα στα δίχτυα.

Αρκετό άγχος για τα τελευταία 15' για τον Πιερικό, διότι οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να ισοφαρίσουν. Είχαν μια ευκαιρία, αλλά ο Μπουροζήκας απέκρουσε σουτ επιθετικού του Γ. Κούδα κρατώντας το 1-0.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Κ17 του Πιερικού πρόσθεσε άλλη μια πολύτιμη νίκη που τη διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας με έναν αγώνα λιγότερο μαζί με τους Παύλο Μελά και Αγροτικό Αστέρα.

Σύνθεση: Μπουροζήκας, Αλμπέρης, Κουκοδήμος, Γκαράτζιας, Φωτιάδης (Κωστίδης), Μαρκου (Καλεντερίδης), Ρούντο, Μπαϊράμι (Χιονίδης), Παγώνης, Ζώβληκας (Αμαραντίδης), Μτσεντλισβίλι (Τόσκας).

ΕΠΣΜ-ΕΠΣΠ: Νίκες για την U15 του ΣΦΚ Πιερικός το Σαββατοκύριακο

Μετά την αναβολή των αγώνων λόγω κακοκαιρίας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο το Παιδικό τμήμα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ επέστρεψε στις αγωνιστικές δραστηριότητες Σάββατο και Κυριακή με δυο αγώνες στο πρωτ/μα της ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ το Σάββατο και την Κυριακή στο πρωτ/μα της ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ σημειώνοντας δυο νίκες.

Το Σάββατο νίκησε στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ την ομάδα του ΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΗ με 5-0. Τα γκολ πέτυχαν οι ΜΗΤΡΑΚΑΣ, ΤΡΑΧΙΔΗΣ 2, ΤΣΙΜΗΤΡΗΣ, ΡΟΥΝΤΟΣ. Η ομάδα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα και νίκησε δίκαια.

Η σύνθεση του ΠΙΕΡΙΚΟΥ: ΡΑΝΤΟΣ-ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ-ΤΟΥΛΙΚΑΣ-ΑΓΓΕΛΗΣ-ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΣΙΜΗΤΡΗΣ-ΦΟΡΤΟΜΑΡΗΣ-ΜΗΤΡΑΚΑΣ-ΤΣΙΜΤΣΙΟΥΔΑΣ-ΡΟΥΝΤΟΣ-ΝΑΡΙΝΟΓΛΟΥ.

Επίσης αγωνίστηκαν και οι: ΤΡΑΧΙΔΗΣ-ΜΠΟΥΚΛΑΣ-ΜΠΟΥΣΜΑΛΗΣ-ΜΑΥΡΙΔΗΣ-ΕΥΜΟΡΦΙΔΗΣ.

Την Κυριακή η Κ15 του ΠΙΕΡΙΚΟΥ αντιμετώπισε την ομάδα του ΓΑΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥ σε ένα πολύ ενδιαφέρον αγώνα παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΚΈΡΔΙΣΕ ΜΕ 4-2 σε αγώνα πού είχε εναλλαγές στο σκορ.

Η ομάδα του ΣΒΟΡΏΝΟΥ προηγήθηκε δύο φορές με 1-0 και 2-1 αλλά οι μικροί του ΠΙΕΡΙΚΟΥ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτεροι και με συνεχείς επιθέσεις ανέτρεψαν το σκορ και πήραν δίκαια την νίκη φτάνοντας τις τρεις νίκες σε τρεις αγώνες στο πρωτ/μα της ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Τα γκολ πέτυχαν οι ΤΡΑΧΙΔΗΣ-ΗΛΙΑΔΗΣ-ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΟΥΛΙΚΑΣ.

Η σύνθεση του ΠΙΕΡΙΚΟΥ: ΡΑΝΤΟΣ [ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ]-ΦΟΡΤΟΜΑΡΗΣ-ΑΓΓΕΛΗΣ-ΜΠΟΥΚΛΑΣ-ΜΠΟΥΣΜΑΛΗΣ-ΕΥΜΟΡΦΙΔΗΣ-ΤΣΙΜΗΤΡΗΣ-ΜΗΤΡΑΚΑΣ-ΣΚΑΜΑΓΚΑΣ-ΗΛΙΑΔΗΣ-ΤΡΑΧΙΔΗΣ.

Επίσης αγωνίστηκαν οι: ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ-ΤΟΛΙΑΣ-ΜΑΥΡΙΔΗΣ-ΧΑΝΤΡΙ-ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΟΥΛΙΚΑΣ-ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ-ΝΑΡΙΝΟΓΛΟΥ.

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

6η αγωνιστική Β΄ Εθνικής μπάσκετ (Βόρειος όμιλος): Ασπίδα Ξάνθης - Πιερικός Αρχέλαος 105-112

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2014-15 
Α ΓΥΡΟΣ - 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και σε ένα γήπεδο γεμάτο από τους τοπικούς φιλάθλους, ο Πιερικός Αρχέλαος νίκησε στην Ξάνθη την Ασπίδα με 112-105.

Στη φιλόξενη Ξάνθη, δευτερόλεπτα πριν το τέλος οι γηπεδούχοι με δύο βολές ισοφαρίζουν και έτσι το παιχνίδι πήγε στην παράταση, όπου επικράτησε η εμφανής ανωτερότητα του Πιερικού Αρχελάου.

Είναι η τρίτη κατά σειρά νίκη, χάρη στην οποία οι καλαθοσφαιριστές της ομάδας της Κατερίνης δίνουν και πάλι χαρά στον κόσμο του Πιερικού Αρχελάου που είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος από την εικόνα αυτή.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 40-46, 61-77, 90-90 κ.α., 105-112.

Διαιτητές ήταν οι κ. κ. Παπαδόπουλος και Πιτσίλκας.

Οι συνθέσεις:

Ασπίς Ξάνθης (Παναγιωτόπουλος) Δενδρινός 6 (2), Παπαδάκης, Σταμπουλής 11 (1), Στεφανίδης 13 (1), Καραμπέκης 9 Παπανικολάου 29 (4), Κουτσογιάννης 30 (1), Κουμπάνης 2 Τάταρης, Παλλάκης, 5 Πετς ,

Πιερικός Αρχέλαος (Χαtζηιωάννου) Καρακασίδης, Κολαξίδης, Γκοντόπουλος 37 (6), Παπαδόπουλος Κ. 8 (2), Χριστοδούλου 13 Παρμακτσίδης, Καραγιάννης 9 (3), Αμπαράς 6 (2), Ασημάκης 29 (3), Σπυρόπουλος 6, Παπαδόπουλος Ν. Οικονόμου τέταρτο

Τα άλλα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής: Ανατόλια-ΧΑΝΘ 68-58, Στρατώνι-Άργος Ορ. 65-73, Tιτάνες Παλαμά-Προμηθέας 76-85, 77-58 Φοίνικας- Κομοτηνή, Μαχητές Δόξας Πεύκων-Αργοναύτης 77-35, Αίας Ευόσμου-Ευρώπη Πευκοχωρίου. 56-65.

Η επόμενη αγωνιστική (Κυριακή 23/11/2014): ΧΑΝΘ-Στρατώνι, Αργος Ορεστικό-Ασπίδα Ξάνθης, Πιερικός Αρχέλαος-Τιτάνες Παλαμά, Προμηθέας Πάτρας-Φοίνικας Λάρισας. Κομοτηνή-Αίας Ευόσμου, Αργοναύτης Καλ.-Ανατόλια, Μαχητές Δόξας Πεύκων-Πευκοχώρι.

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

5η αγωνιστική Β΄ Εθνικής μπάσκετ (Βόρειος όμιλος): Πιερικός Αρχέλαος - Στρατώνι 71-67 / Tα τελευταία λεπτά (Video)


4η αγωνιστική Α2 Volley Ανδρών (Γ΄ όμιλος): ΣΦΚ Πιερικός - ΣΠΑ Καρδίτσας 3-1 / Στιγμιότυπα (Video)


To αναλυτικό πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της FL Νέων (Γ΄ όμιλος)

ΠΙΕΡΙΚΟΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ 1926
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΚΥΡ.
16/11/2014
14:00
ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΙΚΡΑΣ
ΣΑΒ.
15/11/2014
15:00
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ
ΣΑΒ.
15/11/2014
15:00